Wymiana szpilek kol przednich (z ABS)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie...moze ktos zarzucic opis ? jest to problematyczne ? sa potrzebne jakies specjalne przyrzady ?
licze na fachowe porady

[ wiadomość edytowana przez: joker dnia 2008-05-19 00:15:12 ]

kup nową piastę - 60zł i zrobisz to samemu nawet tylko zakładając trzeba uważać żeby łożyska nie wypchnąć. i masz pewnik że wszystko ok a szpilki tanio nie wyjdą.

tak tylko ze ja musze wymienic szpilki poniewaz mam za krotkie i alusow nie moge dokrecic...

ja kupowałem piasty nowe bo tez nie mogłem wybić, ten fartuch z tyłu jest chyba pospawany bo nie moglismy na prasie wycisnąć go

to czyli oprocz zakupienia szpilek, ktore sa 2x drozsze od normalnych musze jeszcze kupic nowe piasty ?

to jak nikt mi nic nie powie nt. wymiany szpilek ?

Jest jeszcze jedna rada - kup dystanse ze szpilkami. Ja mam takie założone na przedniej osi. Poza tym, do fabrycznych szpilek DA się przykręcić alufelgi - ale wydaje mi się że jedynie alufelgi oryginalne forda z oryginalnymi nakrętkami.

Dystatns juz mam 5mm i wiecej nie potrzebuje...w zeszlym sezonie mialem juz ten zestaw zalozony, ale jak zmienilem nakretki na takie, ktore bez problemu wejda pod dekle (alufelgi MiM) to okazalo sie ze za slabo sie nakrecaja na szpilki. Poprzednie nakretki musialem wyrzucic, bo po paru problemach z odkrecaniem strasznie sie znieksztalcily. A byly to nakretki do oryginalnych felg forda.

No to juz widze w czym masz problem. Wywal dystans. Bo dystans 5mm skraca długość szpilki, nie prawdaż? Bo to ten z tych nic nie wartych dystansów. Ja mówiłem o takim który wkręcasz na szpilki, a potem do niego dopiero felgę.

noooo jasne tylko ten dystans jest tam po to aby mi felga nie obcierała o zacisk hamulcowy....mam felgi MiM z duuuuuuzym rantem