| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2007-03-15 01:41:59 Zmierz napiecie na aku w stosunku do masy silnika podczas krecenia rozrusznikiem ,nie moze spadac ponizej 10 V |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2007-03-15 21:22:22
Jezeli automat na rozruszniku nawet nie stuknie,to moze byc koniec szczotek,sproboj klepnac mlotkiem w rozrusznik...w dupsko. Aha wwspominales ze kontrolka silnika tez nie swieci?masz jakis alarm albo immobilizer dokladany?typu pestka czy costam takiego? jezeli niemasz to poruszaj kostkami pod klatka bezpiecznikow pod maska. |
Kazek_Kaz Toyota Carina E Warszawa | 2007-03-16 17:54:42
Dzięki za podsunięcie pomysłu ze sprawdzeniem kostek pod klatką bezpieczników pod maską - okazuje się, że jedna ze złączek w środku kostek nie łączyła i zaczęła się wypalać tak że jedna stronę plastikowej kostki wytopiło. Przeczyściłem i ponaginałem iskrzące styki i na razie problem załatwiony. Ale w między czasie kupie i wymienię kostkę
WIELKIE DZIĘKI ZA WSPARCIE
|
japoniec Bydgoszcz | 2008-05-25 18:11:26 Podłącze się do tematu, żeby nie zakładać bezzsensownie nowego tematu. Problem polega na tym, że jak próbuję odpalić auto to słyszę kręcący się wirnik jednak zębnik nie chce wysunąć się w stronę koła zamachowego. Za którymś razem w końcu załapie. Rozebrałem rozrusznik i wyczyściłem go porządnie bo był strasznie zasyfiony, szczotki są widać na wykończeniu. Po złożeniu go ze starymi szczotkami (nowe dopiero przyjdą) jest nieco lepiej (szybciej zaskakuje ale i tak, szczególnie rano, złapuje tak koło 4 razu). Teraz moje pytanie brzmi czy to tylko kwestia szczotek czy to bardziej kwestia włącznika elektromagnetycznego znajdującego się na rozruczniku który np. zacina się. Niestety niemogę go sprawdzić w środku bo jest nie rozbieralny. |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2008-05-25 21:51:35 Jeżeli wirnik kręci to automat łapie jak należy. Usterka raczej będzie natury mechanicznej czyli albo coś nie bardzo go wysuwa albo poszło sprzęgło jednokierunkowe w bendiksie.
Jak go wyjmiesz jeszcze raz to pokręć zębatką, która normalnie ciągnie koło zamachowe. Powina ciągnąć w jedną stronę. Jeżeli będzie chodzić lużno w obu kierunkach to oznacza wymianę bendixu
Pozdro. |