MotoNews.pl
3 Mycie ultradzwiekami (237635/0) - PT

Mycie ultradzwiekami

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Probował ktoś myć głowice blok i inne stopy alu ? wiadomo wkłada sie to do pojemniczka z jakimś roztworem i włącza PLAY heh. Pytanie czy ten roztwór nie uszkodzi bloku i głowicy?

nie bardziej niż mycie w zmywarce do naczyń

Cytat:
2009-09-27 20:56:03, faownik81 pisze:
Probował ktoś myć głowice blok i inne stopy alu ? wiadomo wkłada sie to do pojemniczka z jakimś roztworem i włącza PLAY heh. Pytanie czy ten roztwór nie uszkodzi bloku i głowicy?

ciekawe gdzie znalazłes taka wielka myjke

Jak już ograne tablice dla datsuna to pojadę i zrobię fotki mytej głowicy, mam nadzieje ze blok też jakoś sie wciśnie
Oby to tylko nie zaszkodziło...

Są takie że można cąły silnik od ciężaróki włożyć, także luzik, extra efekt i Bardzo dokładnie umyte

tylko ze taka myjka to ci dobrze wyczysci np. gaznik z jego zakamarkami i dyszami, czyszczenie elementów zgrubne nie ma za bardzo sensu. ew. jeszcze głowica na zasadzie przeczyszczenie kanałów, choć bardziej jestem przekonany że konkretna chemia lepiej tutaj zda egzamin

Próbowałem Myjką chyba coś koło 160 barów + moczenie w aluxsie.. fotki gdzieś sa "wystartowałem z dohacem" Ale nie doczyściła kanałów wodnych.. Głownie chodzi o blok moze sie zmieści na styk bo pudło nie jest duże...

ale kanały to albo pozatykaj i zalej chemią do tego, albo użyj chemii po zmontowaniu silnika - zalej i przepalaj i tak kilka razy. u mnie pomogło dość mocno.

Kolektor wcisnięty
Po wyjęciu zrobił sie czarny czyli roztwór SOOTAWAY wchodzi w reakcje z tym stopem, wyczyściło sie prawie wszystko zostało tylko trochę nagaru wewnątrz ale wszystko zaczęło kipieć i będzie trzeba zrobić drugie podejście wtedy wcisnę też głowice

Free Image Hosting at www.ImageShack.us