Lotka Zendera MK7 i 3-cie światło stopu - pytanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiem że temat posta "chwytliwy" jest trochę i żeby nie zakładać kilku wątków naraz, pozwolę sobie na zadanie kilku pytań w jednym. A mianowicie:

1) dodatkowe światło stopu w zenderku świeciło i przestało, podglądałem gdzie i jak mogą iść kabelki do tego, ale za chiny ludowe nie mogę tego rozgryźć. Potrzebuje pomocy.

2) chodzi o ochronę lakieru, wiadomo co poniektórym, że miałem dzwona, auto będzie do odbioru w poniedziałek ze świerzym lakierkiem na przodzie, powiedzcie mi ile taki lakier twardnieje, jak o niego w tych pierwszych dniach zadbać? Odbieram je praktycznie prosto z lakierni.

3) Stawiam skrzynkę dobrego browara dla tego, kto wykuma jak zreanimować gril z F1.

Cytat:
2008-05-30 22:19:04, Suchii pisze:
3) Stawiam skrzynkę dobrego browara dla tego, kto wykuma jak zreanimować gril z F1.

,, kto wykuma jak zreanimować gril z F1. ,, --------> zreanimować znaczy sie pokleic ???

Cytat:
2008-05-30 23:08:25, skogskyrkogarden pisze:
,, kto wykuma jak zreanimować gril z F1. ,, --------> zreanimować znaczy sie pokleic ???

kleić uczą już w przedszkolu, zreanimować znaczy dorobić uchwyty, wypełnić ubytki, itp.

Cytat:
2008-05-30 23:33:37, Suchii pisze:
kleić uczą już w przedszkolu, zreanimować znaczy dorobić uchwyty, wypełnić ubytki, itp.

,, dorobić uchwyty,,
mozna je od czegos innego dokleic ?
,,kleić uczą już w przedszkolu,, !!!

Cytat:
2008-05-30 23:37:00, skogskyrkogarden pisze:
,, dorobić uchwyty,, mozna je od czegos innego dokleic ? ,,kleić uczą już w przedszkolu,, !!!

ktoś się tu troszkę uniósł, pewnie że dokleić, tylko jak, jak wykumać wzmocnienia i takie tam, bez teoretyzowania, konkretne propozycje, porady, bo to że skleić, poskładać, zesztukować itp. to "niestety" wiem...

Suchii

JA po kraksie zanioslem resztki grila do pana co *spawa * plastyk i za operacje - za kazdy spaw wziol 5 zl . Zawodowo zarabia tym na zycie - spawa plastyki do aut w KOSZALINIE . Reszta na GG lub PRIV dane zakladu !!!!!!
Wszystko odtwarza ze szczatkow bez problemow !!!!

Cytat:
2008-05-30 23:50:54, skogskyrkogarden pisze:
Suchii JA po kraksie zanioslem resztki grila do pana co *spawa * plastyk i za operacje - za kazdy spaw wziol 5 zl . Zawodowo zarabia tym na zycie - spawa plastyki do aut w KOSZALINIE . Reszta na GG lub PRIV dane zakladu !!!!!! Wszystko odtwarza ze szczatkow bez problemow !!!!

dzięki za konkret, naprawdę
Mój problem polega na tym że nie mam wszystkich szczątków, brak uchwytów, "prawego łuku" i paru jeszcze duperelek zmusza mnie do wymyślenia jak to poskładać.

Tak sobie myślałem że kupie zwyklasa i z niego wytnę uchwyty, ale nadal brakuje mi małego kawałka (prawy łuk) i z tym nie bardzo wiem co zrobić niestety

No a pozostałe pytania? Nikt nic nie wie? Czeski film?

Poradźcie coś...

Ad. 2 - wystarczy ze nie bedziesz jeździł na myjkę automatyczną - lakiery obecnie używane nie mają żadnego okresu "karencyjnego" tak jak kiedyś, ale z doświadczenia wiem, że lepiej nie myć auta w ciemnym kolorzez na automacie

MAG, w życiu nie byłem na szczotkach, może jestem zboczony, ale czerpię pewne przyjemności z mycia auta samemu na jedynie słusznej myjni na karwinach

Obawiałem się o lakier, bo jak pisałem będzie świerzynka, właśnie dostałem info że go pryskają bazą. Martwi mnie inna sprawa, Pan mechanik-lakiernik powiedział mi właśnie że nie może odpalić auta, dziwna sprawa bo po dzwonie odpalałem i jechałem nawet nim, tak sobie myślę że mógł wyskoczyć mu bezpiecznik od pompy paliwa. W pierwszym toku rozumowania myślałem że słabe aku, ale kontrolki nie przygasają przy próbie odpalenia, więc stawiam na ten bezpiecznik. Muszę tam podjechać i oblookać temat.