Biale tarcze do Essiego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kto ma i jakie poleca? na allegro widze od 20zl do 140zl,ktos ma moze te tarcze INDIGLO?

rozwazam zakup
takich

59ZL
o co tu biega z wybraniem kolorow podswietlenia?przeciez jak mam zielone diody to nie bedzie mi tarcza swieci na czerwono

lub tych
139zl

czym sie roznia konkretnie wg was,ktore lepsze,jak z montazem i podswietleniem?czekam na rady

[ wiadomość edytowana przez: JarcioFordzik dnia 2008-06-01 19:47:39 ]

Jest kilka osób które ma indiglo ale które to nie wiem, a lepsze są wiadomo---indiglo ale te tańsze też nie są złe.

Te tańsze, to kawałek cienkiej pleksi, pokrytej nadrukiem lub naklejką. I tyle. Te drugie, droższe, są wykonane ze specjalnej folii EL, czyli folii elektroluminescencyjnej. Po przyłożeniu do niej odpowiedniego napięcia, z tego co pamiętam, to około 100 V i 400 Hz, tarcze te zaczynają same świecić. Wymagają one dodatkowego zasilacza, tzw. inwentera, który z 12 V z samochodu, zrobi wymagane napięcie. Dają ciekawy efekt, choć ponoć potrafią męczyć wzrok.

WITAM

co do montażu to Ci nie poradzę niestety bo sam jeszcze nie wykręcałem licznika

ale co do wyglądu to te droższe są o niebo lepsze

jak już chcesz przeznaczyć większa sumkę to moje zdanie jest takie

pozdro i udanego zakupu życzę

Cytat:
2008-06-01 19:34:29, JarcioFordzik pisze:
kto ma i jakie poleca? na allegro widze od 20zl do 140zl,ktos ma moze te tarcze INDIGLO? rozwazam zakup takich 59ZL o co tu biega z wybraniem kolorow podswietlenia?przeciez jak mam zielone diody to nie bedzie mi tarcza swieci na czerwono lub tych 139zl czym sie roznia konkretnie wg was,ktore lepsze,jak z montazem i podswietleniem?czekam na rady [ wiadomość edytowana przez: JarcioFordzik dnia 2008-06-01 19:47:39 ]

orginalnie w fordzie masz zielone podświetlenie bo tarcze dają taki kolor,i jak kupisz te tarcze z allegro te tańsze to taką montujesz np.z czerwonym podświetleniem i w zegarach masz zwykłe żarówki i cieszysz śię kolorem czerwonym

a duzo roboty z podlaczeniem tych Indiglio jest? ktos ma takie na forum i podlaczam sam?no panowie pokazac to podswietlenie

Cytat:
2008-06-01 23:28:41, JarcioFordzik pisze:
a duzo roboty z podlaczeniem tych Indiglio jest? ktos ma takie na forum i podlaczam sam?no panowie pokazac to podswietlenie

a poszukać to się nie chce samemu?
Zerknij w wątek z Tuningu autorstwa DarasaBB...i chyba ktoś tam jeszcze w tym dziale ma takowe...
Zresztą kiedyś był wątek, o zakupie większej ilości indiglo przez klubowiczy po niższej cenie...
A co do podłączenia to raczej pikuś w porównaniu ze zmianą wskazówek na podświetlane...

[ wiadomość edytowana przez: surec dnia 2008-06-02 08:14:06 ]

ee zmiana wskazóek na podświetlane arcy trudna wcale nie jest

Cytat:
2008-06-02 14:13:35, trance pisze:
ee zmiana wskazóek na podświetlane arcy trudna wcale nie jest

zmiana-nie, ale podświetlenie ich to już tak

oj surec ale mnie wkopales w lekture
siedzie w pracy i przegladam 56 stron watku DarasaBB przez ciebie
ale decyzja raczej zapadla,ze wzgledow finansowych i ilosci roboty przy montazu tarcz postawie na te za 60zl
Cytat:
2008-06-02 14:21:11, surec pisze:
zmiana-nie, ale podświetlenie ich to już tak

Cytat:
2008-06-02 14:42:39, JarcioFordzik pisze:
oj surec ale mnie wkopales w lekture siedzie w pracy i przegladam 56 stron watku DarasaBB przez ciebie ale decyzja raczej zapadla,ze wzgledow finansowych i ilosci roboty przy montazu tarcz postawie na te za 60zl

dodam, że TachPro robi naprwdę profesjonalnie (przynajmniej moje takie są). Możesz się też dogadać, żeby zmienili np kolor podświetlenia. A co do ilości roboty, to pewnie będzie tyle samo, co przy indiglo...

czyli masz te od TachPro? zarzuc jakies fotki jak mozesz.a jak moze byc roboty tyle samo skoro Indiglo trzeba jeszcze podlaczac dodatkowo inwerter...nie znam sie,moze tj takie proste ze faktycznie tyle samo czasu zejdzie
Cytat:
2008-06-02 15:30:56, surec pisze:
dodam, że TachPro robi naprwdę profesjonalnie (przynajmniej moje takie są). Możesz się też dogadać, żeby zmienili np kolor podświetlenia. A co do ilości roboty, to pewnie będzie tyle samo, co przy indiglo...

a jeszcze jest jedna opcja zmiany tarcz

kolega przywiózł essa z holandi i orginalnie ma całkiem inne tarcze,tzn białe i ładnie podświetlane na zielonkawo i naczej niż w standardzie,może warto popytać handlarzy i cały zegar kupić i tylko przełożyć

gdzies mialem temat o tarczach od tachoPro.. sa ok tylko ja w moich mialem jeden problem.. otwory na wskazowki od paliwa i temperatury troche musialem przerobic... no i wywalilem taka zielona plexi z obudowy wskaznikow zeby swiecenie na wskazowki miec biale nie zielone Ogolnie troche trzeba czekac na te tarcze ale mozna sie z kolesiem dogadac...

A ja se wsadziłem niebieskie diody w zegary i mam bajerek, wskazóweczki pomalowałem lakierem do paznokcii i z góry zapodałem jeszcze sobie 4diodu UV i mam a'la podświetlone wskazówki i całość na niebiesko. ogólnie mi sie to podoba(foto w profilu)
Pozdro

widzialem na zywo wiec foto mi nie potrzebne powiem tak,jakbym umial sam (tak jak ty czy mariusz) to sam bym sobie pozmienial te diody...a tak samemu to prosciej mi bedzie z tarczami

Mariusz: czytalem wlasnie o tym tez...ja mam 2 handlarzy u siebie pod nosem i zworza wszystko oprocz essow
Cytat:
2008-06-02 17:04:04, ArekCLX pisze:
A ja se wsadziłem niebieskie diody w zegary i mam bajerek, wskazóweczki pomalowałem lakierem do paznokcii i z góry zapodałem jeszcze sobie 4diodu UV i mam a'la podświetlone wskazówki i całość na niebiesko. ogólnie mi sie to podoba(foto w profilu) Pozdro

Cytat:
2008-06-02 17:22:34, JarcioFordzik pisze:
widzialem na zywo wiec foto mi nie potrzebne powiem tak,jakbym umial sam (tak jak ty czy mariusz) to sam bym sobie pozmienial te diody...a tak samemu to prosciej mi bedzie z tarczami Mariusz: czytalem wlasnie o tym tez...ja mam 2 handlarzy u siebie pod nosem i zworza wszystko oprocz essow

kiedyś wozili całe esy z holandi i mieli pełno klamotów do esa,a teraz wożą same ople i bmw(chyba mówimy o tych samych handlarzach)

jak kupisz tarcze z allegro to i tak będziesz musiał zegary rozbierać by je zamontować