MotoNews.pl

Jaka benzyna do rs2000 pb95, pb98 czy moze v-power racing?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jaka zalewacie do waszych RSów? ja osobiscie lalem caly czas pb98 czasami v-power i silniczxek chodzil mistrzostwo! teraz beznyna poszla do góry pb98 juz prawie 5pln i zatankowalem dla odmiany pb95 i na zimnym cos na benie przerywa (wczesniej tego nie bylo)
Czy moze to byc przez ta pb95 czy moze jakas lipna partia była na stacji i jeszcze w dodatku pb95 (czyli w Polsce pb92) a jak jeszcze oszukana to pewnie pb90 zalalem 20litrów tego syfu i wlasnie mam pytanie czy RS tylko łakomi sie na pb98 czy nie ma różnicy pomiedzy 98 a 95??
Na ciepłym nie odczuwam różnicy 8,3 do setki ma (sprawdzane raz w miesiącu)

Nie wiem czy lepiej czy gorzej ale ja leje 95 Kiedys jak tata mial essa mkV 1,6 CVH lal tylko 98 - ten samochod po miescie nigdy 9 nie przekroczyl

Ja w miarę możliwości do XR'a staram się lać PB98.. Ale czasem trzeba PB95 ale to wtedy jakaś supreme albo coś. Zwykłej nie leję A różnice są, ale to zależy od stacji a nie od numerka.. A do rs'a syf zwany lpg

ja leje zawsze pb98, nie wiem czy jest różnica na 95 ale wole 98 (może ta 98 ma z 95 oktanów )

Ja tam niewidze różnicy leje 98 bo i tak jezdze na gazie ale niewiem czy to konieczne do E34 leje 98 bo u nas jest oszukiwane paliwo i na 95 jakos dłużej zapala itd

juz nigdy nie zaleje do RS pb95 od zatankowania, auto zaczelo gorzej palic, kaszlec, przerywac, itp. Wlałem 200ml denaturatu i po chwili problem zniknal! moral z tego taki ze pb98 w rzeczywistości w Polsce ma 95oktanów, to pb95 pewnie z 92okt i w dodatku rozrzedzone z woda!! Ja juz sie przekonalem, i nie zaleje tego syfu!
teraz autko smiga jak ta la la!
Chociaz przyznam ze ta pb95 nie byla z renomowanej stacji a zqawsze na takich leje (zrobiłem wyjatek i autko sie zbuntowalo )

nie wiem jak w innych ale w MK7 mam coś takiego jak tryb awaryjny pracy - praca na paliwie z mniejszą liczbą oktanową. Wy też powinniście mieć coś takiego.

Ja tankuje tylko u siebie na stacji. Bo wiem że jak jest 98 to czasem ma prawie 99 oktanów, każda dostawa ma swoją specyfikacje Nie wiem jak inni robią