| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Wojtas98 Espero Warszawa | 2008-06-03 16:27:45 witam wszystkich,
mam problem z moim esperakiem przełącznik kierunkowskazów przy skręcaniu w lewo odbija a w prawo już nie... ostatnio w trakcie jazdy przestały świecić kierunkowskazy - włączam kierunkowskaz lub awaryjne i nie świeci się kontrolka na desce, nie słychać tego dźwięku i na zewnątrz też nie świecą się kierunkowskazy. wczoraj było tak, że czasami wszystko normalnie działało a po chwili już nie. dzisiaj działały tylko na światłach mijania ale jak przed chwilą poszedłem to sprawdzić to nie działają już wogóle ale jak zamykam lub otwieram samochód z pilota to kierunki się świecą normalnie. co to może być?
pzdr |
Wojtas98 Espero Warszawa | 2008-06-03 20:06:48 poprawka, bo dluzszym sprawdzeniu i wymianie niektorych bezpiecznikow sytuacja wyglada tak, ze kierunkowskazy lub awaryjne przy wlaczonych swiatlach mijania dzialaja tylko przez chwile i pozniej juz wogole nie dzialaja a na postojowych lub wogole bez swiatel dzialaja bez zarzutu. pomocy bo bez tego jezdzic nie moge |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2008-06-03 23:08:27 A może to wina wajchy przy kierownicy
Znaczy wypalone styki lub cosik na kabelkach w środku |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2008-06-04 00:53:26 poruszaj przyciskiem od awaryjnych, sprawdź moduł kierunków |
Wojtas98 Espero Warszawa | 2008-06-04 07:52:58 wajcha przy kierownicy w jedna strone nie odbija ale ogolnie wczesniej dzialalo wszystko dobrze. odlaczylem ten przelacznik i podlaczylem ponownie i nic to nie dalo to jest tak ze jak po jakiejs przerwie w korzystaniu z kierunkow jak wlacze awaryjne lub kierunek to swieca przez chwile (ostatnio naliczylem 8 zapalen swiatel i zdechlo), a jak sprawdzic ten modul? |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2008-06-04 08:51:06 nad pedałem sprzęgła pod deską są przekaźniki, jeden z nich to właśnie moduł - przerywacz kierunków. Nie pamiętam który, ale największy z przekaźników to bimbaj, a nieco mniejszy tuż obok niego to właśnie moduł kierunków. Może jest jakoś opisany w stylu 'hazard lamp' albo 'indicator' albo 'turn signal' |