| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2008-05-29 08:05:28 UPS wnieśli mi heble na 3 piętro
A ważą podobnie |
slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2008-05-29 11:29:33 Jedyna firma z którą do tej pory nie miałem problemu do UPS.
Szerokim łukiem omijaj siódemkę. |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2008-05-29 17:50:49 UPS - brat zamówił aparat cyfrowy w sklepie internetoeym. po 3 dniach opoznienia i kilku telefonach kurier przesyłke doręczył, ale do faceta z bloku obok (a jego jeszcze nie było i zostawił to jego sąsiadce :/). Dobrze, że koleś był uczciwy i sam przyniósł, jak sie zorientował, że paczka nie jest do niego.
Paczka była zaadresowana dobrze, a nazwisko ani cyfry nie były podobne, więc nie wiadomo dlaczego paczke dał komu innemu. W ten sam dzień wcześniej poinformowali nas, że paczka jest na magazynie i mozna samemu odbrac. czekalismy w kolejce 4godziny !!!! przed nami obsłużył ok. 5 osób z czego żadna nie odeszła ze swoją paczką, bo nie umieli ich znaleźć :/ Tak więc UPS nie polecam. Pozdr. |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2008-05-29 17:55:32
Jak sama nazwa wskazuje |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-05-29 18:24:27 Zauważyłem, że UPS dzieli klientów na pospolitych i biznesowych - o tych drugich dba jak może. |
Msxcom Chevy Lacetti Warszawa | 2008-05-30 01:28:11 A jakie wymiary ma kserokopiarka? Większość firm kurierskich ma określone wymiary maksymalne (najczęściej suma boków) powyżej których albo paczki nie weźmie(np. GLS), albo policzy jak palete (np. UPS). Napewno jak chcesz mieć w całości sprzęt nie korzystaj z GLS - u - potrafią z prostokątnej paczki zrobić piłkę, posklejać swoją taśmą i powiedzieć że tak była wysłana |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2008-05-30 09:03:38 UPS...nie polecam. Mam równie ZŁE doświadczenia co brat Roberta.
Natomiast Piotr_ek ma rację...jest tu WYRAźNY podział na klasę klientów!! ....często tragicznie wręcz dla małych.. dla BIG odbiorców ..potrafią np. nawet tylną oś z dość dużego auta bez problemów dostarczyć ! (mimo że przy pytaniach klienta prywatnego w tym przedmiocie było to conajmniej absolutnie niemożliwie nierealne!! Moja rada...poszukaj kogoś znajomego, którego firma ma stałą umowę z kurierką ....będziesz miał TANIO..i bez jaj.. |
nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2008-05-30 13:55:08 Witam
Dogadałem się ze sprzedającym ksero, i wyśle mi je kurierem
(Pisał, że odbiór własny ...więc dobrze, że się wogóle zgodził) Z tego co napisał to wyśle DHL 'em... w ekonomicznej formie. Kserokopiarka zmieści się w przedziale wagowym do 31,5 kg. Nie wiem jakie będą rzeczywiste koszty, bo dogadałem się też ze sprzedającym, że za kserokopiarkę zapłacę przy odbiorze "za pobraniem" (pewnie DHL doliczy jakiąś prowizję za obsługę) I tak mi sie to bardziej opłaci niż jechać na Śląsk
A co do DHL'u ...to wyrobię sobie o nich opinię jak dostarczą towar. |
YeLonkoskY Klubowy Weteran Ford Focus / Opel As ... Warszawa | 2008-06-02 22:20:12
Dokładnie ale czasem kiepsko dba bo stracił jednego i to dużego i duża także w tym moja zasługa. Firma ta regularnie okradała przesyłki kierowane do mnie i jak się okazało nie tylko do mnie i już UPS nie obsługuje jednego z moich dostawców. Poza tym faktycznie oni z adresami są na bakier a jak jeszcze ktoś ma firmę na prywatnym adresie to rzadko przesyłka przychodzi w godzinach pracy. Kurier kilka razy zauważył, że jestem także po 17.00 i teraz potrafi strzelić "focha" że długo nie otwieram drzwi np. o 20.00. Ciężko jest współpracować z dużymi firmami jeśli samemu nie jest się dużą firmą i mnóstwo znajomych firm na nich narzeka, ale być może są i zadowoleni klienci bo w końcu mają konkretny obrót. Z drugiej strony pamiętam jak słałem towar na święta do Plusa i firma kurierska a właściwie obie firmy, z którymi mają umowę nie były w stanie do mnie podjechać i zabrać towaru do nich a firma, z którą ja współpracuję bez problemu dostarczyła ten towar w 4 lokalizacje w Warszawie w ciągu 3 godzin. Kobieta była bardzo zaskoczona ale firmy nie zmieni bo jest odgórny prikaz i koniec. W tej chwili o klientów dbają tylko małe firmy, dla których nawet kilka przesyłek w miesiącu to dobry klient. Z dużych firm w miarę OK jest DHL choć odbiór własny (przynajmniej w Warszawie) to tragedia, czeka się nawet i godzinę zanim koleś zza lady wybierze się ze swoim wózeczkiem na magazyn i przywiezie paczkę. Prościej byłoby trzymać paczki do odbioru własnego w punkcie obsługi klienta ale z drugiej strony dzięki temu koleś może w godzinach pracy spędzać czas na spacerkach. Co do Siódemki to faktycznie jak wyślesz towar w kraj to trzeba się uzbroić w cierpliwość bo nieterminowość to ich domena. Natomiast jeśli chodzi o odbiór to ja akurat mam telefony do 3 kurierów (a weź człowieku w firmie kurierskiej zdobądź telefon do kuriera- to nie takie proste), którzy są w rejonie i jak wiem, że coś ma dojechać to umawiam się na dzielnicy na odbiór bo zanim dojechali by do mnie to towar szybciej sam odbiorę i dostarczę do klienta. Kiedyś w jednym z koncernów naftowych, w którym pracowałem podpisano umowę z TNT i to chyba była najmniej awaryjna firma ale to były czasy gdy panowała Stolica i dopiero powstawał jej rywal zwany OPEK-iem którego założyli chyba byli pracownicy Stolicy a każda osoba, która poszła na spotkanie w sprawie pracy w OPEK-u była natychmiast zwalniana ze Stolicy a teraz jak widzę ten OPEK to jakaś średnio rozwinięta firma.
Ehhh... to były czasy z cyklu "nasz klient nasz Pan"... I tak można pisać i pisać, ile firm i klientów tyle opinii, anegdot, wpadek i przykładów udanej współpracy. W sumie to każda firma ma dobre i złe strony, trzeba dużo towaru słać żeby zdobyć doświadczenie i wiedzieć co którą firmą można wysłać. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-06-02 22:52:46
No bo jak się dowiaduję ile dostaje kurier za doręczoną i odebraną przesyłkę w GLS-ie (kuzyn kierownikiem regionu tam jest) to wcale się nie dziwię, że mają klientów głęboko w du*ie. |
Outcast Bmw 528i E39 Różyny | 2008-06-03 00:41:37 Zoltar to ty jestes klientem biznesowym na to wyglada |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2008-06-03 07:38:57
Kurier wyczuje kto auto butuje |