Focus "99 zetec-s ,1.6 16V , LPG??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Posiadam Focus 'a '99 zetec-s ,1.6 16V. Z tym, że oczywiście na benzynę. Chciałbym zamontować LPG, ale po przeczytaniu forum nieco się przestraszyłem. Teraz nie wiem czy montować ten gaz czy nie.Numery nadwozia zaczynają się od WF0F.... Dodam tylko że samochód ma 127 kkm.
Jak już to chyba zdecydowłbym się na instalację OMEGAS.
Co z tymi zaworami, porcelana ?? Nawet lubrykacja (ang. lubricate - smarować ) nie pomoże??

Proszę o pomoc specjalistów. Ja już sam nie wiem ;(

Pozdrawiam Radek

Witam

Dzoniłem dzisiaj do warsztatu zakładającego instalacje LPG i powiedzieli, że te zawory trefne występują tylko w modelach 2001-2003. Czyli że nie ma się czego obawiać. Odradzili mi natomiast LPG Omegas, raz że nie montują , dwa, że trudno byłoby ją zmieścić do mojej foki (chodziło o listwę).
Trochę więc mnie uspokoili tą wypowiedzią, czekam jeszcze oczywiście na odpowiedź z tego forum. W końcu każdy zachwala swój zakład.

Pozdrawiam Radek

Cytat:
Dzoniłem dzisiaj do warsztatu zakładającego instalacje LPG i powiedzieli, że te zawory trefne występują tylko w modelach 2001-2003.

... i to na dodatek w silnikach 1.8_16v

możesz montować spokojnie, ja polecam BRC Sequent 24 ale założony w dobrym warsztacie a nie u męczenników... pozdro

Słyszałem słyszałem opinie, że nie ma lepszego połączenia w instalacjach sekwencyjnych tylko stag300 + wtryski MagicJet. Co wy na to ? Czy ma sens założenie takiego mixa??

Pozdrawiam Radek