Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2008-04-11 20:33:28 Witam!
No i Esperak zaczyna płatac mi figle. A taki był fajny z niego herbatnik ![]() Wczoraj odezwały się tylne łożyska (wymienione rok temu), ale to bajka, już ugadałem z kolegą PSTRUSIEM co i jak. Dziękuję również Bogdanowi za info i pomoc. Ale przejdźmy do tematu. Jak by tego było mało dziwnie zaczeły mi działać kierunki. Lewy jest OK, ale prawy miga ze zdwojoną prędkością. Podejżenie odrazu padło na jeną z żaruwek, ale NIE to nie to, wszystkie świecą idealnie, tylko że za szybko. Czy ktoś miał podobny problem i go rozwiązał? Dodam, że na awaryjnych działa OK. |
![]() MareczekR espero Zabno | 2008-04-11 21:41:50 Pawelku bardzo proste rozwiazanie zalozyc nowy przerywacz i zobaczysz co i jak .daje 100 procent ze to przerywacz .pozdrawiam |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2008-04-11 21:42:17
przerywacz jest ten sam na lewo i prawo, więc raczej to nie jego wina. Sprawdź jeszcze raz żarówki (boczny kierunek sprawdziłeś?) MOżna jeszcze sprawdzić masę w tylnych lampach, ewentualnie szukać jakiegoś zaśniedziałego styku. |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2008-04-11 22:04:32
Kurczak, ale ja też myślałem tym torem co Ty Robercie, posprawdzałem najpierw wzrokowo (Szreder świadkiem ![]() |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2008-04-11 22:11:30 ja bym sprawdził jeszcze włącznik awaryjnych. Spróbuj też podmienić sam przerywacz z innego espera.
|
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2008-04-11 22:33:48 OK.
Dzięki, sprawdzę. |
![]() jost Klubowy Weteran BMW 520d Lublin | 2008-04-11 22:41:43 Podepnę się, to jakaś plaga kierunkowskazów. Z godzinę temu zawiesiły się kierunkowskazy przy zamykaniu pilotem drzwi(palą sie wszystkie możliwe). Powyjmowałem wszystkie bezpieczniki, te obok akumulatora też, nie zgasły. Odpiąłem klemę z aku, i wróciłem do domu. Kilkanaście razy wcześniej jak tak się zawieszał któryś i nie gasł pomagało walnięcie maską. Padł jakiś przekaźnik czy coś? Pomocy.... |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2008-04-11 23:31:23
wg mnie 'zespawały' się styki przekaźnika w centralce alarmu |
![]() jost Klubowy Weteran BMW 520d Lublin | 2008-04-11 23:44:15
Czy taki przekaźnik się wymienia? Gdzie mogę znaleźć ten przekaźnik? Ciężko będzie nawet pojechać do elektryka taką choinką ![]() |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2008-04-12 02:36:43
Wylutować i wlutować nowy. Do kupienia w sklepie elektronicznym. ----------------- czasem tu zaglądam |
![]() jost Klubowy Weteran BMW 520d Lublin | 2008-04-12 08:10:55 przed chwilą podpiąłem akumulator i kierunkowskazy nie zapaliły się. nie włączałem alarmu, żeby nie mieć znowu problemu, drzwi zamykam kluczykiem. Wizyta w elektryka jednak mnie nie minie. Dzięki |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2008-06-05 21:21:06 Dziś rozwiązałem problem z kierunkami.
Okazała się, że w przedniej lampie (kierunku) mam żarówkę dwuwłóknową. Coś się poluzowało w oprawce i czasami pracowało jedno włókno. Wszystkie 4 żarówki świeciły, ale pobór mocy był za mały i przerywać głupiał. Poprawiłem gniazdo i jest OK. Dla pewności zmienią żarówkę na jednowłóknową. Dzięuję Wszystkim z udział w dyskusji i pomoc. |