Kontrolka akumulatora

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
gdy przekrecam kluczyk nie pali się kontrolka od akumulatora macie jakis pomysł?wszystkie inne ok.

Koniunkcja planet i faza księżyca, oraz nadmierne owłosienie koszatniczek wskazują, że jest to problem nie do rozwiązania!
Człowieku! Ręce opadają! A sprawdziłeś chociaż, czy ci się żaróweczka nie przepaliła? Jak wygląda poziom ładowania? Czy to też za trudne do pojęcia?

Cytat:
2008-06-07 15:20:51, Blazey pisze:
Koniunkcja planet i faza księżyca, oraz nadmierne owłosienie koszatniczek wskazują, że jest to problem nie do rozwiązania! ....

Leżę

jak sie nie pali to dobre - bo po co miec przepalona od palenia

powiem wam że u mnie ten sam problem. ładowanie ponad 14V, kontrolka się nie świeci po przekręceniu kluczyka, a po zapaleniu zaczyna się żarzyć. no i co cfaniaczki ?

Jak to co? Dalej będziemy "cfaniakować"
U ciebie akurat obstawiałbym na trzepniętą diodę w mostku. Puszcza w drugą stronę i stąd żarzenie kontrolki.

Cytat:
2008-06-07 16:07:12, yezXR3i pisze:
powiem wam że u mnie ten sam problem. ładowanie ponad 14V, kontrolka się nie świeci po przekręceniu kluczyka, a po zapaleniu zaczyna się żarzyć. no i co cfaniaczki ?

Miałem to samo okazało się, że pękł przewód idący od alternatora do lampki. W plastikowej rurce w której idzie ten przewód nazbierało się pyłu, który zamókł i powodował lekkie żarzenie się lampki ładowania. W sumie banał ale nnim do tego doszedłem to trochę trwało

Sprawdźcie kable czy przypadkiem któryś nie odpadł u mnie się trzymał na jednym włosku i jarzyła mi się kontrola cały czas

arti31 nie tylko Ty leżysz

Jeśli nie pali Ci się kontrolka po przekręceniu kluczyka pierwszy krok to sprawdzenie czy jest w ogóle ładowanie...jeśli jest to prawdopodobnie padnięty jest przewód kontrolki albo sama żaróweczka... jeśli nie ma to lezy wirnik alternatora(przetarł się komutator) albo regulator napięcia , szczotka regulatora nie dotyka wirnika i nie będzie kontrolki a co za tym idzie ładowania też bedzie brak.

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: fuh84 dnia 2008-06-09 22:36:45 ]