Bmw e 32 long

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam pytanko co do norm spalania bmw e 32 long 5.0 l jak to sie w rzeczywistości ma.A drugie pytanko na co zwrucic uwage przy zakupie tego modelu autko o ktorym mowie jest z 1992r i jest w gazie od roku ale malo jezdzone

Pamiętam jak pare lat temu dałem identycznego posta... i w niczym mi nie pomogły odpowiedzi, i tak sie wkopałem. Moja 750iL paliła cały zbiornik (107 L pod korek) w 200 km !!!!!!!!!!!!!!!!! i nikt nie wiedział co jest. Nie bierz tego nawet z gazem - rzadko kiedy znaleźć idzie e32 wolną bez usterek. wszytko się wali, chociażby motor musi naprawde chodzic idealnie w przeciwnym razie jak kupisz drugie tyle wsadzisz w motor, nivo to już nie wspomne musi być sprawne 100%. ponadto kontrolnie dużo mówi zachowanie wskazówki od temp. jak zresztą w każdej bejcy, stojąc godz w korku musi stać pionowo ani mm w lewo ani mm w prawo poprostu pionowo na samym środku to samo jak jedziesz obojętnie ile czy 100 czy 200 czy jak Milas 300 to musi wskazówka stać pionowo. Także głęboko sie zastanów. Kopa to nie powiem taka bejca 5.0 ma ale to już nie ten prestiż co kiedyś (10 lat temu) żeby tyle wkładac w to i przede wszystkim tyle paliwa czy gazu lać. Pozdrawiam

dzieki ze sie odezwałes jeszcze nie kupiłem ale gleboko sie zastanawiam w piatek jade pod komputer ja podlaczyc koles ma taka tu gdzie mieszkam i pali mu jakies 30-40 l gazu po miescie a w trasie okolo 25 w miescie to tragedia ale jak na trasa to jeszcze spoko taki silnik musi swoje wziasc.pozdrawiam

mam nadzieje że nie jest to czarna e32 o blachach NIL **** na szprychowych felgach...

nie jest to bejca na blachach NOS i od sprowadzenia z niemiec na takich jest od poczadku a sprowadzona byla trzy lata temu
i rok temu zalozony byl do niej gaz

Na Twoje pytanie mozesz dostać 100 różnych odpowiedzi.
Szczególnie w cyklu miejskim, miasto miastu nie równe.
We wszystkich autach jakie miałem spalanie było zbliżone do podawanego w "książce", pod warunkiem że były sprawne i nie ponosił mnie temperament. Zużycie LPG do ok. 20% większe.
Przykład e34 520 w mieście pali do 12l LPG, a ludzie często piszą, że takie auto smaży 16-18l LPG.
Zajżyj do danych katalogowych.

Może trochę filozoficzny tekst, ale myślę że prawdziwy.

Cytat:
2008-06-27 08:40:10, Milas pisze:
Na Twoje pytanie mozesz dostać 100 różnych odpowiedzi. Szczególnie w cyklu miejskim, miasto miastu nie równe. We wszystkich autach jakie miałem spalanie było zbliżone do podawanego w "książce", pod warunkiem że były sprawne i nie ponosił mnie temperament. Zużycie LPG do ok. 20% większe. Przykład e34 520 w mieście pali do 12l LPG, a ludzie często piszą, że takie auto smaży 16-18l LPG. Zajżyj do danych katalogowych. Może trochę filozoficzny tekst, ale myślę że prawdziwy.

dzieki za odzew i tak jak mowisz moge dostac 100 % roznych odpowiedzi ale dowiem sie dopiero w tedy jak bede juz nia jezdzil no ale mysle ze w 20 l powinienem sie zmiescic