MotoNews.pl

Powiedzcie co to jest? Essi i jego ciagle tajemnice.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dziś po otwarciu maski zauważyłem iż mam padnięty przewodzik do pewnego czegoś i nie wiem co to jest czy ktoś może mnie oświecić? Z góry dziękuję.

Tu obiekt jest na srodku
http://madzik_7.fm.interia.pl/06-06-08_1023.jpg

tu znajduje się dany kabelek obok żółtego ten czarny jest uszkodzony
http://madzik_7.fm.interia.pl/06-06-08_1024.jpg

oświeć sie sam. poszukaj w necie książkę z serii " naprawiam sam.. " wszystko masz rozrysowane itd.

KLIK

KLIK2

[ wiadomość edytowana przez: ArekCLX dnia 2008-06-06 11:12:06 ]

Dziekuje kolego Deny za wielka pomoc i inteligentna odp tak sie sklada ze sprawdzilem i nieznalazlem nic na ten temat zapewne jest to rozrysowane na jednym z ukladow ale nie jestem elektrykiem. Na przyszlosc jesli nie wiesz to sie nie udzielaj. Mimo wszystko dzieki za checi pozdrawiam

Słabe zdjęcie . Czy to jest na serwie hamulcowym?

Bardzo proszę. Sam nie ruszysz to nikt za ciebie nie popchnie. Osobiście nic do ciebie nie mam, ale denerwują mnie ludzie którzy chcą wszystko na tacy.

Mi to wygląda na coś takiego.

[ wiadomość edytowana przez: Deny dnia 2008-06-06 13:18:45 ]

Pochłaniacz par paliwa znajduje się przed przednim lewym kołem czyli po lewej stronie chłodnicy. To na zdjęciu jest zamontowane obok serwa hamulców więc raczej to nie jest zawór pochłaniacza par paliwa. A co masz za motor w swoim Escorcie?

Cytat:
2008-06-07 00:26:28, R_O_Y pisze:
Pochłaniacz par paliwa znajduje się przed przednim lewym kołem czyli po lewej stronie chłodnicy. To na zdjęciu jest zamontowane obok serwa hamulców więc raczej to nie jest zawór pochłaniacza par paliwa. A co masz za motor w swoim Escorcie?

To jest zaworek pochłaniacza par paliwa

Jamam RDA 1,8 i to jest patrzac od frontu przymocowane do gornej scianki komory silnika tej blisko szyby. Zrobilem juz to ale narazie nigdzie nie jezdzilem wiec zobaczy sie. Przy okazji powstala nowa zlamka, przyjzalem sie mocniej calej instalacji elek. w essim i kurde mam tam tai burdel ze szkoda gadac ehh zaczyna mnie coraz bardziej gniesc ten samochod. Kazdy chyba tak mial niby wszystko cacy, wymieniam olej i filtry i wychodzi przy okazji ze jeszcze oslona przegubu do zrobienia, no i jeszcze jakis kabelek tydzien pozniej jedzie sie na przeglad instalacji gazowej i wychodzi ze sonda lambda padla, w miedzy czasie z kosmosu co jakis czas pojawia sie problem z rozruchem silnika ehhh a jeszcze 2 miesiace temu chodzil jak zegarek, zrobie to wszystko i pewnie za kolejne pare miesiecy znowu cos. Kocham i nienawidze swojego essa.

Cytat:
2008-06-07 01:54:46, toradek pisze:
To jest zaworek pochłaniacza par paliwa

Też mi się tak wydaje , ale wiem że jeszcze przy filtrze węglowym (pod zbiorniczkiem płynu chłodniczego ) też jest zaworek
Ten na zdjęciach to może być od EGR-u (przynajmniej u mnie szło to do egru)