| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
homer171 LOB SYMPATYK Esesman Wrocław | 2008-05-01 08:37:07 Napewno do przodu. [ wiadomość edytowana przez: homer171 dnia 2008-05-01 08:37:31 ] |
OpelOmega OMEGA B POLSKA | 2008-05-03 01:13:18 chodzi o to że możliwe, że cieknie z simeringów z pod wałków na alternator i zdmuchuje po silniku na tył i wygląda jak by leciało z tylniego simeringu, z pokryw napewno nie leci zaklejone silikonem na amen, (w świecach nic nie mam na kolektorze wydechowym sucho i jak była ściągnięta skrzynia tom też było sucho nad łączeniem skrzyni z blikiem silnika)
A możliwe że nowy simering puszcza olej, bo leci mniej niz przed zmianą(ale leci). więc pytanei takie czy jak leci olej z pod simeringów wałków rozrządu to lej leci centralnie w duł czy może lecieć na alternator. |
homer171 LOB SYMPATYK Esesman Wrocław | 2008-05-03 09:16:33
Wszystko mozliwe. Co do wałków rozrzadu to z tyłu wogole nie wystaja z pod pokryw jedynie z przodu. Moze chlodnica oleju miedzy glowicami. a nie uszkodziles rurek od chlodnicy leju przy demontazu skrzyni i montazu. jest jeszcze takie cos na prawej glowicy z tyłu do ktorej idzie podcisnienie z kolektora ssacego ale tam napewno jest olej. Ale jesli olej cieknie z tego wyciecia na skrzyni to raczej stawiam na uszczelniacz. Ale sprobuj umyc silnik od dołu i popatrzec skad to leci. Napewno znajdziesz. |
OpelOmega OMEGA B POLSKA | 2008-05-03 11:56:49 dzięki wogóle za jakiekolwiek odpowiedzi, znowu leje jak cholera,
włąsnie kupiłem myjke ciśnieniową i umyje to dokładnie w w przyszłą sobotę, ale dziwi mnie ten mokry alternator, odkręce go w sobote też. Wcześniej jak mi ciekło z pokryw rozrządu to śmierdziało bo leciało na kolektor dodatkowo w świecach było pełno oleju, nie nie ma opcji na uszkodzenie rurek wjechałem delikatnie ze skrzynią swoją drogą ciężka cholera. ale zastanawia mnie czy jak by leciało z simeringów wałka rozrządu czy możliwe żeby leciało na alternator czy raczej centralnie w dół z pod głównego koła pasowego na wale. |
OpelOmega OMEGA B POLSKA | 2008-05-03 12:48:56 ah widziałem teraz twój wątek o wyciekach co u ciebie wtedy ciekło??? |
homer171 LOB SYMPATYK Esesman Wrocław | 2008-05-03 20:08:42 u mnie ciekła wlasnie chlodnica oleju. z koła pasowego raczej watpie zeby tak leciało bo tam jest taki kołnierz i nie wydaje mi sie zeby to leciało az na alternator. Z uszczelniacza wałka rozrzadu wszystko mozliwe ale zadko to cieknie. Moze byc pokrywa kolejny raz albo głowica. Kup sobie dobry preparat do mycia silnika opryskaj silnik i pozniej spłukaj myjka. i szukaj wycieku na bierzaco. |
OpelOmega OMEGA B POLSKA | 2008-05-29 00:02:30 no i umyłem silnik przejechałem ok 300km i olej pokazuje się tylko na łączeniu silnika ze skrzynią w okolicy tych dwóch śrubek na dole.
powyżej jest sucho. Chyba będę musiał wymienić jeszcze raz simering, ale czy możliwe żeby leciało z pod uszczelki miski olejowej niby na całości jest sucha no ale może cieknie tylko przy simeringu (mało prawdopodobne żeby taki wyciek z jednego miejsca a gdzie indziej sucho) Czy żeby wymienić uszczelkę miski olejowej wystarczy unieść silnik czy trzeba demontować tą belkę poprzeczną na dole??? dodam że chodzi o v6 |
homer171 LOB SYMPATYK Esesman Wrocław | 2008-05-29 07:07:44 wlasnie robilem uszczelnienie miski olejowej dwoch misek. trzeba silnik podwiesic i zdjac kolyske niestety. i moze cieknac nie z uszczelniacza tylko z miski olejowej. uszczelniacze walkow rozrzadu tez zaciekal i altka tez mialem mokrego. wszystko wymienilem. jak wroce z pracy napisze wiecej. |
OpelOmega OMEGA B POLSKA | 2008-05-29 18:50:01 A ile kosztują częśc simeringi uszczelki???
sam robiłeś wszystko??? czy mozna jakoś podlewarować silnik??? trzeba ściągać wahacze??? |
homer171 LOB SYMPATYK Esesman Wrocław | 2008-06-02 07:11:08 z tym jest troche wiecej roboty. Ja silnik podwieszałem od gory. zdejmowałem kołyske z wachaczami. drazek srodkowy kierowniczy ja zdejmowałem jeszcze flansze na ktorej jest pompa olejowa i uszczelniacz wału z przodu to musiałem jeszcze sprezarke odkrecic i odusnac bez rozpinania i lape wlasnie do sprezarki i pompy wspomagania udsunac zeby ta flansze zdjac i dopiero dostałem sie do wszystkiego. Miałem robic zdjecia ale nie wziełem aparatu. Ale ktore uszczelki chcesz wiedziec ile kosztuja ?? |
OpelOmega OMEGA B POLSKA | 2008-06-06 14:08:13 komplet cała operacja uszczelniania silnika???
też bede sam robił ale nie wiem czy przód robić, bo umyłem wszystko jakieś 2 tygodnie temu i jeszcze oleju nie ma na altku. ale jest olej na łączeniu ze skrzynią biegów, dziwne żeby akurat tam tylko lało z pod miski olejowej, więc ponownie obstawiam simering który również dopiero co zmieniłem. ewentualnie jeszcze te rurki od chłodnicy oleju ale ściągając skrzynie nie wiediząłem żeby tam było mokro. pozatym gdyby te rurki ciekły to by skrzynia na wierzchu też była mokra a tak nie jest. Dziwna sprawa żeby nowy simering od poczatku ciekł. fakt nie kupiłem w serwisie mój błąd, ale sprzedawca pokazał mi 3 szt wybrałem ten polecany przez niego cena srodkowa. |
homer171 LOB SYMPATYK Esesman Wrocław | 2008-06-07 10:06:05 Nie ma co wybierac ceny srodkowej uszczelniacze kupuje sie getza albo erlinga ale najlepiej kupic takie rzeczy w ASO. |