| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
robert87 SCoupe Kielce(okolice) | 2008-06-05 07:52:56 hmm nikt nic nie wie na moj temat??? nie wierze ![]() |
marcij Polonez 1.4 GLI Tarnow | 2008-06-05 10:09:30 To sproboj moze dokladniej opisac swoj problem. Jaka dokladnie instalacja, czy "nie moge go odpalic" znaczy ze wogole nie zapala , czy ze trzeba nim dluzej pokrecic zeby zalapal. Po jakim czasie objaw ustepuje ? Przedewszystkim napisz ktora generacja instalacji (bo nie wiadomo czy slowo "wielopunkt " odnosi sie do benzyny czy do gazu). Ja mam podobnie, przy drugiej generacji , z tym ze moj zapala po ok 3 sek krecenia. U siebie podejrzewam swiece i juz od pol roku zabieram sie do ich wymiany. |
marcij Polonez 1.4 GLI Tarnow | 2008-06-09 00:30:01 Moze moj post znow niewiele wniesie, ale powiedz jeszcze , czy stalo sie to jakos nagle , czy po wymianie jakiejs czesci , czy tak bylo "od zawsze". Sproboj awaryjnego odpalania na gazie. Na moje oko to za duzo gazu zbiera sie w dolocie , moze masz za dlugi , albo zle poprowadzony waz gazowy, moze nieszczelny zawor w parowniku.. Sproboj wyciagnac bezpiecznik od pompy paliwa i wtedy zapalac , zobaczysz co jest w ukl dolotowym. |