Problem z tylna wycieraczką (kombi)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

mam taki problem wucieraczka tylnej szyby na czasowce zaczymuje sie gdzie chce i nie wykonuje calego ruchu tylko tak po 15 cm , co moze buc przyczna i co wymienic ,nie pomaga przesmarowanie zawiasów , prosze o porade

podrawiam

O słynnym złączu na tylnym progu już było nie raz. A tak na marginesie, to CO robi ta wycieraczka?

jak wlacze zeby zadzialal spryskiwacz to dziala caly czas potem jak zostawie to zatrzymuje sie gdzie chce i jak dostaje impuls zeby przetrzec szybe to tez zatrzymuje sie to w polowie szyby to na koncu ale nigdy w punkcie poczatkowym

proponuję zacząć od przeczyszczenia styków na progu takie trzy miedziane blaszki i trzy bolczyki wystające z klapy.
Wciśnij je pare razy do końca może któryś się podwiesza, na podwieszanie pomoże psiuknięcie wd40.

Pozdrawiam

prubowałem zadnych rezultatów zastanawiam sie czy cos nie jest spiepszone w samym silniczku ale oczywiscie jak to ford jest zlozone na nity ale sprobuje rozkrecic

proponuje zaczac od zespolonego i skrzynki a reszte zostawic w spokoju.

zespolony zmieniony i zadnych efektów

zmieniony na nowy, fabrycznie nowy?
Jak jest to kombi to ma przekaźnik (czasowka) w skrzynce.
Popatrz i tam.

to moze byc to bo fabryczny zespolony załozyłem a nie wiesz który to przekaźnik

mk 7?

tak mkVII

r6 czerwony przednia
r7 pomaranczowy tyl

ja jednak bym obstawiał złącze. Przerabiam ten temat co pół roku i zawsze pomagało przeczyszczenie styków. Tylko nie jakimś tam WD 40 tylko rozebrać złącze a następnie przeczyścić papierkiem.