| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() darecki_123 Omega B C-ów | 2005-02-09 15:16:28 Czesc , orientuje się moze ktos czy łatwo jest przerobić szyby na elektrycznie podnoszone ?
Mam w swojej omce reczny podnosnik a chcialbym przerobic na elektryczne. Czy przełożenie samych podnosników elektr. z innej Omegi wystarczy, czy trzeba cos przerabiac w mocowaniach itp ? Niechcialbym zakupic podnosnikow zeby pozniej lezaly bezuzyteczne... Moze jakies linki w sieci ? |
misiorr Caravan B 2.5 V6 Torun | 2005-02-09 18:02:49 Witam! Zabieram się za to w tylnych drzwiach. Elektrykę mam obcykaną . Nie masz wogóle elektryki , czy masz tylko z przodu? Pozdrawiam |
![]() darecki_123 Omega B C-ów | 2005-02-09 22:47:22 Nie mam wogole , tylko lusterka i szyber
ciezko bedzie ? |
Thomi Opel Omega A Warszawa | 2005-02-10 19:36:30 Witam!
W omie A wymontować trzeba korbe wkłada sie komplet w elektryce i gotowe.. No moze pomijajac fakt ze trzeba jeszcze zrobić cała instalacje.. Ja siłowniki i przyciski kupiłem 0,5 roku temu i jakos nie moge się za to zabrać.. Do siłownika idzie 6 kabli X 2 to jest 12 a z wiązki od przycisków idzie zdaje sie 9.. Nietety schematy nic mi nie mowia.. Jeśli ktoś ten temat przerabiał i ma np rozpisane co i jak z kolorami kabli to było by super.. W przeciwnym razie nie zamontuje tego nigdy
Pozdrawiam! |
Thomi Opel Omega A Warszawa | 2005-02-21 22:43:59 Witam!
Kupuiłem zestaw z przełącznikami na dwoje dżwi.. Od przełączników idą dwie kostki po 5 kabli: A) 1 szary 2 szaro biały 3 czerwony 4 nie iesko czerwony 5 szaro zielony B) 1 szaro zielony 2 czerwono biały 3 niebiesko czerwony 4 czarny 5 brązowy Mam tez fragment wiazki z prawej strony.. kable do siłownika sa uciete: Idą tak: 1 czerwony 2 brązowy 3 czrwono biały 4 niebieko czrwony 5 szaro zielony Sory Moze jestem naiwny ze mi to opiszesz.. ale ja nie wiem jak sie za to zabrać.. U siebie mam centralny z ryglowaniem.. tu w tej wiazce widze ze jest taki przelacznik pod kluczyk.. zdaje sie ze czujnik do tego ze jak sie przekreci kluczem na maxa to domykaja sie okana. myle sie? |
Thomi Opel Omega A Warszawa | 2005-03-03 18:41:22 Wielki dzięki za pomoć..
Mam teraz problemy na uczelni.. Poza tym przeprowadziłem się i nie mam dostępu do netu.. Za kilka dni odbieram komputer i zakładam sobie stałe łącze.. załatwię wszystkie sprawy i odezwe się na priva.. Pozdrawiam! |
GrzegorS LOB MEMBER Opel Omega C kombi Łódź | 2005-03-03 20:36:26 zapraszam |
MozNa OPEL ASTRA Ostrowiec Św. | 2005-03-04 23:58:39 Mam ome A i szybki na korbki ;( jezeli chce zrobic eletryczne szybki z przodu to ile tak pi razy drzwi mnie to szrpnie kaski??i czy trudno jest skompletowac czesci (silowniki, przyciski itp....)??? |
GrzegorS LOB MEMBER Opel Omega C kombi Łódź | 2005-03-05 01:14:05 w dziale sprzedam/kupię jest ogłoszenie sprzedaży el.pod.do szyb oma A -sprawdź. |
![]() chevy01 Omega Caravan Poznań | 2008-07-22 18:51:20
jesli mam elektryke z przodu, to oznacza iz instalacje jest doprowadzona do tylnych drzwi i wystarczy wymienic instalke w samych drzwiach? i jeszcze poza bezpiecznikiem to wszystko aby ruszyl tyl? (oma b) pamietacie jakie sa koszty kompletu u mariosa? (2x podnosnik, przelaczniki, 2x instalacja w drzwi) - chyba, ze cos jeszcze potrzebuje. |
GUMA1975 OMEGA Łódź | 2008-07-22 20:19:37 Zestaw miałem wliczony w koszt kilku gadżetów więc precyzyjnie nie umiem odpowiedzieć. Zostawiłem wtedy u Niego prawie 2 kOOła. Opłacało się!!!
Montaż bezproblemowy chociaż zmyliło mnie podświetlanie przycisków. Przyciski x4 (2xprzód, 2xtył) Odpowiedź na twoje pytanie. Ja mówię tak. |