MotoNews.pl
9 Olej mi ucieka litrami!!! (21612/0) - PT

Olej mi ucieka litrami!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wczoraj pojechalem sobie po kpl. naprawczy rozrusznika i jak wrocilem na osiedle to zauwazylem za samochodem kreske namalowana olejem. Patrze pod auto a tu... O KURWA!!! olej zapierdziela litrami na poczatku pomyslalem ze uszczelka pod misa olejowa bo tak mi sie wydawalo. wzialem wymienilem uszczelke ale dalej zonk. czy t moze byc wina simeringu przy kole zamachowym? POwiem jeszcze ze mokre jest dno miski olejowej i czesc skrzyni na laczeniu z blokiem

simering na wale

Tak simering na wale, wymień, cena 6zł i od razu zapodaj oring i papierową uszczelke na obudowe panewki. Powodzonka w pracy. Pozdrawiam

100%, miałem to samo... tyle że u mnie się jakimś cudem odkręciła obudowa panewki!! wogóle ostatnio wszystko mi się odkręca /śruby w dekielku od skrzynii /. musisz do tego wyciągnąć silnik lub skrzynię, ściągnąć sprzęgło, koło zamachowe i samo łożysko /panewka wraz z obudową/... na koniec skręcić i wycentrować odpowiednio tarczę sprzęgła... aha, nie dokręcaj zbyt mocno tej blaszki, bo może strzelić

kupilem simering oring i uszczelke i wlasnie ide to robic. Jak skoncze to zdam relacje co i jak tam sie potoczylo. Zyczcie mi powodzenia! (przyda sie)

życzę ci powodzenia, dla mnie największym stresem było obarczone wsadzenie panewki z obudową na wał

A czego bałeś się Widynek wkładając panewkę?? Młotkiem tego przcież nie wkładasz!!

Kurwa!!! rozebralem pol silnika a tu sie okazalo ze to nie simering!!! dalej nie wiem co to ale w okolicach simeriungu suchutko! mozliwe jest ze to olej ze skrzyni mi zapierdziela? POMOZCIE !!!

zdejmij i zobacz jak wyglada uszczelniacz na walku sprzeglowym. u mnie byl caly rozerwany.

U mnie też simkering był suchy jak dostałem się do niego, ale o czym innym mówiło koło zamachowe.....więc jak zmienisz nic się nie stanie ale na przyszłość masz już pewność że będzie spoko. Pozdrawiam.....wątpie aby ze skrzyni bo przecież tam aż takiej kąpieli nie ma jak w silniku.

Cytat:
2003-07-26 23:44:52, simon_pg pisze:
A czego bałeś się Widynek wkładając panewkę?? Młotkiem tego przcież nie wkładasz!!

miałem straszne obawy, żeby jej nie porysować przy wkładaniu itp
mnie ze skrynii olej bardzo ciekł i okazało się, że dekielek stracił 3 śruby.. może to to

ja uszczelnialem skrzynie i silnik i gowno to dalo, leje sie z nigo jeszcze bardziej