Wymiana przedniego zawieszenia - ile to moze kosztowac

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Szukalem w wielu wątkach, ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na pytanie ile moze kosztowac wymiana przedniego zawieszenia w Escorcie 1.8 TD z 1996r. Juz dosyc porządnie stuka
(tylko na wybojach)i dlatego chcialbym autko w przyszlym tyg. odstawic do mechanika.

Mam tu na mysli wymiane wszystkiego oprócz amortyzatorów, bo te mają jeszcze jakieś 70%

Dzieki za pomoc,

Pozdrawiam!

odpowiedź znajdziesz na allegro i na stronkach z cześciami. Polecam kolegę Slawas1 - prowadzi sklep z częściami do forda.
ALe ogólnie to tak:
tuleja wachacza x4
łacznik stabilzatora -x2
gumy stabilizatyora x2
sworznie x2
końcówki drażka x2
Ceny są różne w zależności od firmy i dostawcy.
Za komplet jw dobrej jakości liczyłbym minimum 700pln + robocizna.
I nie oczekuj, że ktoś Ci to dokłądnie wyliczy, bo jak mówię wszystko zależy gdzie kupisz i u kogo będziesz robił...

Dzieki! Jeszcze chyba do tego trzeba by liczyc same wahacze, bo tez juz moga byc zuzyte.

Chodzilo mi tylko o orientacyjne rozeznanie cenowe, myslisz, ze 1000 pln powinno wystarczyc?

co do części wejdź na allegro i sprawdź ceny (sworzeń ~40,końcówka drążka~40, łącznik stabilizatora~30,gumy stabilizatora ~10 i tuleje wahacza mala ok 20 duza 35)x2. Ceny po taniosci oryginaly ogolnie 2 razy drozsze. Ostatnio wymienialem wszystko i czesci kupilem ze sredniej polki cenowej i jak narazie rok jezdze. Z robocizna to juz roznie. Ogolnie samemu da rade wszystko wymienic.

[ wiadomość edytowana przez: Deny dnia 2008-06-19 15:40:05 ]

niekonicznie masz wszędzie luzy jak wiadomo !!! , więc naprzykład gałki morzesz mieć dobre a reszte zuużyta itd , ja miałem same simeringi do wymiany wymieniłem simeringu i chula , jakbyś chciał wszystko wymieniac co popadnie to 1000 zł ci na 100 procent wystarczy ale coś napewno bedzie jeszcze dobre!!

Hahah, dzieki, pocieszyles mnie, cos tam moze faktycznie jeszcze slabo stuka

Pozdrowienia,

ja pojechałem na stacje diagnostyczna i koleś mi powiedział dokładnie co trzeba zrobić. A stukało jak głupie, rozjeżdżało się.. A kosztowało coś 100pln na gotowo