| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
r0berttttt Daewoo Espero lublin | 2008-01-04 18:51:42 O w morde co żeś za złomero kupił ja bym sie chyba pochlastał
1. rozbiesz boczek i zobacz czy są kable podpięte i czy jak jest dawany impuls jest napięcie. 2. Wymontuj wkładkę i ją obczyść lub wymień na nową, nic sie nie programuje. 3. Uszkodzony maszt anteny lub zasyfiony mechanizm. 4. Sprawdz bezpiecznik, żarówki i kable. 5.Sprawdz kable czy są popodłączane, sprawdz głośniki, sprawdz radio. 6. Sprawdz przycisk, zobacz czy jest wpięta kostka, sprawdz zaróoweczkę. 7.Najpierw dokup pasek i go załóż, sprawdz czy napewno jest pusta. 8. Sprawdz instalację czy jest napięcie czy wszystko jest podpięte, oczyść uszczelki nasmaruj je jak i prowdnicę. 9.Zbyt niskie obroty i pewnie jak gwałtownie puścisz pedał gazu to gaśnie. 10. Wymontyj centralny oczyść i przesmaruj. 11. Jak otworzysz klapę bagarznika to centralnie po środku pomiędzy głośnikami w tylnej pułce jest wolna kostka od stop. 12.--------------------------------------------------- 13.Sprawdz żarówezkę, lub czyjniki w dzwiach, przewywany dzwięk jest wtedy gdy na zgaszonym silniku są zapalone światła i otwarte dzwi. No i to tyle będziesz miał troche roboty zanim to wszystko pouruchamiasz. |
flykrzysiek Daewoo Espero Melbourne-Australia | 2008-01-04 20:00:05 Auto jest w dobrym stanie tzn.silnik+blacha i ogolnie spoko, ale najwiekszym problemem jest ta elektryka badz co badz nie spodziewalem sie tego, ze Espero ma tak duzo elektryki, a w dodatku nawet otwierana elektrycznie klape bagaznika czy blokade korku wlewu paliwa. W sumie to nie tak wazne elementy ale chcialbym to wszystko poprawic-w sumie auto ma juz 10lat (z 1997r.) wiec ma prawo elektryka wariowac heh. |
gafcio Klubowy Weteran espero 1.8/Zoffija 1 ... sosnowiec | 2008-01-04 20:02:35 flykrzysiek-ww. usterki są dość typową zmorą tego samochodu.Pojawiają się wyrywkowo, co jakiś czas, jak i wiele innych ,których nie wymieniłeś.Rzadko kiedy ma się je wszystkie naraz-współczyję!
1.Centralny zamek-tylne lewe drzwi-nie podnosi i nie zamykają się-co należy zrobić? -sprawdz cięgna siłownika,czy działa elektrycznie po wykręceniu go,kable i kostkę w słupku. 11.Jak podłączyć centralnie umieszczoną lampę stop?Podobno w Espero jest jakieś gniazdo do tego z tyłu kabiny? -jest małe gniazdo(kostka) wewnątrz bagażnika.Jest umieszczone pod półką ,mniej więcej po środku.Oprócz tego ,do zasilenia lampy zastosowano w obwodzie przekażnik.Gniazdo znajduje się obok lewej nogi kierowcy.Przekażnik należy sobie dokupić.Można też wpiąć się w obwód lamp stopu. Udanej zabawy Część tego mam za sobą,ale to jeszcze nie koniec operacji-reanimacji |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-01-04 20:09:06
Ta... a zadbane ponoć było. Za ile kupiłeś? Bo moje poszło pół roku temu za 4050. Blacha rudziała, ale z elektryki były tylko problemy z jednym guzikiem od elektrycznych szyb. Obawiam się, że rrupa waćpań kupiłeś, a nie zadbane auto i tyle...! |
flykrzysiek Daewoo Espero Melbourne-Australia | 2008-01-04 20:23:19 Hmm to raczej nie sa tak wielkie usterki tylko drobne pierdoly-poldek bardziej mnie meczyl hehe. Zanim go kupilem sprawdzalem to co najwazniejsze, a wiedzialem o 3 albo 4 usterkach ale o tylu to nie. I napewno te usterki nie wplywaja na jazde ale na funkcjonalnosc tego modelu Dajewo. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-01-04 20:28:15
Jak ktoś nie dba o pierdoły to tak to się kończy. Ogólnie elektryka w złomero to kicha maksymalna (w złomgunie niewiele lepsza, żeby nie było). Na szczęście większość tych usterek można usunąć w podwórkowym/garażowym zaciszu za kilkanaście zł. |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2008-01-04 20:35:57
A potem pozostaje tylko wymienić antenę,pstryczki do drzwi,siłowniki w zamkach,skraplacz klimy (albo sprężarkę) itp. Wszystko do dostania w sklepie "Wszystko po 5 zł" |
koggi Daewoo Espero Bydgoszcz | 2008-01-04 21:15:20 Co do tylnych swiateł przeciwmgielnych to u mnie działają tylko po włączeniu przednich halogenów. Nie wiem czy to sprawdziłes. Mnie to zaskoczyło bo np. w leonie ojca działają niezależnie. |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2008-01-04 21:28:09
W Espero normalne. W Lwiątku tak samo |
pawel12356 Daewoo Espero 1.5 16v Czerniak | 2008-01-04 21:29:27
To chyba sensowne rozwiązanie-chyba ze lubisz oslepiać innych 6-światłami? |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-01-04 21:59:56
W złomgunie również. Czy to sensowne... nie wiem...? Królik - złomero charakteryzuje się tym, że większość części można jeszcze reanimować. Czy udanie to insza inność. [ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2008-01-04 22:01:14 ] |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2008-01-04 22:28:07
co do tylnych szyb czy centralnego..zamiast rozbierac pstryczki nalezy sprawdzic wiazki kabli w miejscu gdzie przechodza miedzy karoseria a drzwiami..na 90% sa po prostu popekane |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2008-01-04 23:16:39
Nie no, 90% wymienionych problemów jest opisanych, skorzystałeś z wyszukiwarki? Po twoim wątku fotelowym jestem przekonany, że ani razu. |
flykrzysiek Daewoo Espero Melbourne-Australia | 2008-01-04 23:27:27
Mam duzo tych usterek i szukanie postow na ich temat zajeloby mi co najmniej z dwa dni-a co do foteli byly watki fotelowe ale nie dotyczyly takie problemu jaki mam-ale innych.A tak przy okazji-kolego - nie masz innego zajecia tylko czepiac sie nowych forumowiczow?pozdro |
Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2008-01-04 23:34:30
moje ma juz 12lat bo 96r i jakoś niemam takich problemów co do klimy nie ruszaj bo po co sie wk*rwiac |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2008-01-04 23:44:12
A Ty uważasz że my nie mamy innego zajęcia tylko odpowiadać twoje pytania? Ile razy można odpowiadać na to samo. Zadaj sobie trochę trudu i sam pokombinuj, poszukaj odpowiedzi. Skoro Ty nie masz czasu dla innych to czemu inni mają go mieć dla Ciebie? A to niby o czym jest wątek jak nie o wyjęciu fotela?? 5 sekund szukania. [ wiadomość edytowana przez: Adam4302 dnia 2008-01-04 23:48:20 ] |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2008-01-05 06:34:35
Dlatego też nie podważam twojej wypowiedzi,gdzie napisałeś że część rzeczy można samodzielnie naprawić. Ja dopisałem resztę |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-01-05 11:07:19
Przyzwyczaj się I nawet jak będziesz miał najpiękniejsze złomero świata to nie licz na pochwały tutaj. Aha... jak będziesz chciał je kiedyś sprzedać to pamiętaj, że u nas ceną wywoławczą NA WSZYSTKO jest 1 złocisz.[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2008-01-05 11:08:24 ] |