KJS Puchar Lata 2008

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,

mam takie pytanko - jest ktos moze na tym forum kto smigał w tym pucharze ?

http://www.ak-polski.org.pl/kjsp.php?id=488&menu=1

fotki :
http://www.rallyonline.pl/g.php?1&pg_[desc]=+DESC&modex=pokaz&T[id]=3221

Nie kojarze zadnego z tych maluchow z forum, tzn. ten bialo-niebieski nalezal jeszcze do niedawna do piter-solution i toki, ale chyba go sprzedal albo pozyczyl.

Cytat:

witam, mam takie pytanko - jest ktos moze na tym forum kto smigał w tym pucharze ?

ja jechalem CC z nr2, ale nie wytrzymal tempa.
c.

Cytat:
2008-06-27 00:57:21, qdlaty pisze:
ja jechalem CC z nr2, ale nie wytrzymal tempa. c.

a jaką specyfike maja tamtejsze próby ? dojazdówki jakieś ciezkie(tzn jechałes na pamiec bo jestes stamtad czy z ksiazki drogowej) ? jak przebiegło BK ?

thx

Ja jechalem Puchar Zimy, jest to organizowane przez AK Polski, rysunki prob znajdziesz na ich stronie. Jesli chodzi o BK to wszystko musi byc gicior, bo robia problemy, z hydraulika Cie nie puszcza, jak masz chromy i auto po 1983 to musisz miec lampe wstecznego i przeciwmgielna, oswietlenie tablicy, sprawna reszte swiatel, klakson, spryskiwacz, spoko oponki itd. Generalnie nie ma sie co ludzic, ze jak cos jest nie tak, to przejdzie. Jak jechalem Zime to w sumie przejechalem 160-170km, bo bylo baaaaaaaaaaardzo duzo dojazdowek i krecenia sie. Co do prob, to nawet nie bardzo wiem jakie teraz byly, jesli potrzebujesz jakies blizsze info to wiem mniej wiecej jak wyglada Zeran, Bemowo, CSP w Legionowie.

ja miałem jechać ale rozprzedałem auto jechałem poprzednie czyli wiosny i jesieni. dojazdówki są dosyć długie bo wszędzie daleko ale nawet osoba nie znająca terenu nie powinna miać problemów z dojazdem ten czerwony malec z 4 to chłopaki z radomia jakoś ogarniają praktycznie śmigają same 900 czasami trafi się jakieś 650
bk: no tu to nie powalczysz furmanka musi na 100% nawet sprawdzają czy fotele nie mają luzów w 900 jeśli przewody od wody idą w środku muszą być zabudowane wszystkie światła sprawne opony nie pojedziesz na nalewkach no i sprawdzają poziom chałasu 93db jak więcej maszto kara 5s

Bk ja pisali koledzy wczesniej, w samochodzie musi być wszystko sprawne, oponki musza mieć znaczek E itd. Jak robia pomiar głośności to na bredzie napewno nie przejdziesz. Ja dostałem za 98DB 30s kary (zrobili pomiar po ktorymś odcinku).
Na dojazdówkach spokojnie ksiażka drogowa doprowadzi cie na odcinki.
Próby to takie na 2 i 3 bieg na zwyklej skrzyni.
Co prawda w tym sezonie jechalem tylko puchar zimy. Ael widze ze próby sa w tych samych miejscach itd.

Natomiast jedyny w swoim rodzaju jest rajd sw. Krzysztofa z ak-polskiego. 100%szutrów, szybko i bokiem. Najlepszy kjs jaki jechalem w życiu. Aczkolwiek samochód zdewastowałem wtedy na maxa
W tym sezonie juz praktycznie nie startuje ale krzysztofa musze pojechać.
Jak chcesz jakis dokladniejszych informacji czy cos to pisz bo w sumie w 2007 przelatalem caly sezon w MOW i troche wiem na temat warszawskich kjsów.

w sumie to sie dowiedziałem narazie to co chciałem.
z tym BK to rzeczywiscie troche lipa. o glosnosci to slyszalem ze cos cichszego anizeli breda trza zalozyc. ale z tymi swiatłami przeciwmgielnymi i cofania to mnie zabiło szczerze mówiąc. No ale cenne info w takim razie..
co do św Krzysztofa to słyszałem ze kapitalna impreza ale niestety nie dla mnie w tym sezonie.

jakbym cos jeszcze potrzebował to bede sie tu odzywał albo na priva

dzieki i do zobaczenia

mnie na pucharze jesieni na chromach bez swiatel puscili no ale moze mialem farta