PPAiK Opole, 39 Rajd Festiwalowy 27 - 28 czerwca 2008

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W dnia 27 - 28 czerwca 2008 Automobilklub Opolski zaprasza na 39 Rajd Festiwalowy, który rozgrywany jest w ramach 9 Rundy Pucharu Polski Automobilklubów i Klubów oraz wliczany jest do klasyfikacji Kierowcy Roku Opolszczyzny 2008. Impreza rozpocznie się w dniu 27.06.2008 Piątek o godzinie 18 nieobowiązkowym PROLOGIEM na Stadionie Żużlowym w Opolu przy ul. Wschodniej oraz prezentacją zespołu wyścigowego „OPOLSKIE RACING TEAM” połączoną z konferencją prasową zawodników teamu oraz pokazem samochodów.

A w dniu 28.06.2008 Sobota o godzinie 8:00 odbędzie oficjalny start do 39 Rajdu Festiwalowego na parkingu przy AMFITEATRZE OPOLSKIM. Trasa rajdu liczyć będzie 14 prób sprawnościowych na trasie Opole - Nysa (Poligon Winów, Tartak Suchy Bór, Skarbiszów, Twierdz Nysa, Tor „DYTKI” Nysa, Tor Taboss).

PPAIK "39 Rajd Festiwalowy" 17 06 2008
Zapraszamy wszystkich chętnych o zgłaszanie się na 39 Rajd Festiwalowy odbywający się w ramach IX Rundy Pucharu Polski Automobilklubów i Klubów oraz IV rundy cyklu o tytuł „Kierowca Roku Opolszczyzny 2008”.

Zgłoszenia będą przyjmowane pocztą elektroniczną autoopol@onet.pl lub faksem 077 4745919 do dnia 25.06.2008r. do godziny 18:00 oraz w dniu imprezy 27.06.2008 w biurze zawodów Kawiarni TOROPOL przy ul. Barlickiego 13 w Opolu.

Wpisowe w I terminie wynosi: dla załogi zrzeszonej w Klubach PZM (kierowca i pilot) 120 zł, dla niezrzeszonych 180zł. Dla członków Automobilklubu Opolskiego z opłaconą składką za 2008 rok wysokość wpisowego – 50 % tylko w pierwszym terminie zgłoszenia. W dniu imprezy 27.06.2008r Wpisowe wynosi 180zł (bez zniżek dla członków klubów).

Wpłaty wpisowego będą przyjmowane do dnia 24.06.2008na rachunek bankowy : PKO BP I/o Opole Nr konta: 56 1020 3668 0000 5902 0009 6685

Dytko pojedzie z nami w prologu

Napewno przyjade pooglądać,popstrykam jakieś foty/filmy

Hemi ty masz pojechać ale jako zawodnik a nie jakieś foto

Do końca roku pauza bo borewicz nabiera kształtów i kolorów OBRSO

Kibice też są potrzebni

Polonez gotowy za 3 godziny wyjezdzamy Oby wytrzymal do konca

Polonez - o ile o tego chodzi ( z resztą jedyny) zachwycał nas ładymi bocurami .
Ja dałem plamy i pojechałem jak (co tu dużo mówić) Cipa a auto mogło o wiele szybciej.
Jutro postaram się porawić.

Ja jutro postaram się zapewnić pamiątki w postaci filmów z waszych przejazdów

34 na prologu nie tylko Ty dales plame ja z checia bym go pojechal jeszcze raz . Moj pilot nagral przejazd z srodka jak bedzie ten przejaz cos warty to go wrzuce

34 - dopiero zrobilem dochodzenie i okazalo sie ze Cie znam

mlody Mandolina

maly ten internet...

Cytat:
mlody Mandolina

Zgadza się

Impreza fajna. Choć u mnie pierwszy problem pojawił się na 2 pętli na ośmiornicy - zerwałem tripoda (niby niezniszczalne) ale po 11 min. z pomocą młotka i innych profesjonalnych narzędzi udało się ruszyć dalej.I od tej pory musiałem już jechać bardzo spokojnie uważając aby nie wyrwać tego do reszty.
Zbagatelizowaliśmy też informacje ze wskaźników o braku ciśnienia oleju i na pierwszej pętli w nysie auto słabło z każdą minutą. Na drugą pętlę już nie udało się dojechać
Zatarłem silnik
Gratulacje dla wszystkich zawodników a w szczegulności, tych którym udało się dojechać.
Podziękowania dla sędziów i zawodników, którzy w drodze powrotnej z Nysy zatrzymywali się chcąc pomóc i dla BATON'a za zholowanie auta.

Ze strony organizacyjnej - w Winowie powinna stać karetka i straż jak zrobiło się taki odcinek !!!

[ wiadomość edytowana przez: 34 dnia 2008-06-29 15:21:19 ]

Czekam na fotki

Pierwsza galeria

Druga galeria

Za niedługo więcej zdięć i filmów na Rally Opole

Filmik z prologu

[ wiadomość edytowana przez: 34 dnia 2008-06-30 09:52:20 ]

34 znaczy się grubo idziesz jak tripoda urwałeś 650
co do zatarcia silnika, ciśnienie było na tyle małe, że świeciła Ci się kontrolka, czy też tylko wskaźniki dawały oznaki nie domagania? Co było przyczyną zatarcia motorka ?

Nie ma zdjęc mojego maluszka, czyli galerie mało ciekawe

CRASH !!! na odcinku w Winowie :
http://pl.youtube.com/watch?v=RZ2vT36jqOQ

Łada vs Polonez

Cytat:
Co było przyczyną zatarcia motorka ?

O tym napiszę w moim temacie o malcu aby nie robić tu śmietnika.

Cytat:
Nie ma zdjęc mojego maluszka, czyli galerie mało ciekawe

Materiały dopiero do nas spływają.