Co sie stalo ze nie dziala klimatronik?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kupilem auto z niemiec BMW 318 TDS Sedan 1996r i nie dziala mi klimatronik odlaczylem wiatrak od klimy bo i tak byl taki zapchany ze wogole sie nie krecil. Ale nie zalozylem jeszcze nowego. Panel sie swieci i dzialaja na nim wszystkie opcje jakis wiatraczek w panelu sie ciagle kreci nawet po wyjeciu kluczyka ze stacyjki a wentylator dajacy nawiew do kabiny nie dziala. Gdzie szukac przyczyny i czy ten wiatraczek musi wciaz sie krecic?

witaj ten wiatraczek który się kręci w panelu klimatyzacji to zwykly pomiar powietrza powinin wyłączyć się 30 minut po wyjeciu kluczyka z stacyjki. a co do wentylatora moze sie spalil albo jez (regulator przeplywu) poprostu nawalil. poczytaj na forum jest o tym duzo postów i nie oniecznie na tym forum

hej mam podobny problem mam bmw 320d i zauważyłem ze po wyjęciu kluczyka działa mi z przerwami po parę sekund nawiew a co najgorsze zera mi prąd z akumulatora mam nowy akumulator a mi juz siadł zauwarzyłem ze na tablicy mozna cos tam ustawic jakies godziny i mi się włącza jak ustawie daną godzinne moze ktos cos wiecej wie na ten temat pozdrowienia

Cytat:
2008-07-01 15:18:48, badylorz pisze:
...zauwarzyłem ze na tablicy mozna cos tam ustawic jakies godziny i mi się włącza jak ustawie daną godzinne moze ktos cos wiecej wie na ten temat pozdrowienia

Jak ustawisz daną godzinę to włącz Ci się przewietrzanie wnętrza...proponuję zakupić ewentualnie wyszukać gdzieś w necie książkę obsługi modelu i się zapoznać zamiast wciskać coś na desce nie wiedząc co

Opcja nr dwa jeżeli jeździsz i po zagszeniu auta w ciągu 30 minut nie wyłączy się wentylator nawiewu to właśnie w nim szukaj przyczyny wyładowywania aku.

pozdrawiam