Opony o rozmiarze 245/40/17 lub szersze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie czy opony o rozmiarze 245/40/17 wchodza normalnie,czy może jast jakis problem(trą czy coś takiego). Jestem aktualnie na kupnie i biorę pod uwagę taki rozmiar? Grzebałem na arch.ale nic konkretnego nie znalazłem.Aktualnie jeżdżę na 235/45/17, Macie jakieś opinie na ten temat?

wszystko zalezy od tego jakie masz fele jakie szerokie i jakie maja ET
moze Ci sie zmieszcza a moze nie musisz sprawdzic ET feli - ile jest odsadzona od piasty

Przecież te są niskie, normalnie powinny wejść 245/45/17, więc takie tym bardziej, oczywiście felga powinna mieć już z 8 cali szerokości.

[ wiadomość edytowana przez: Szcurek dnia 2008-07-14 18:14:33 ]

Czyli zeby sie kulało bez"zgrzytów" to fela musi miec co najmiej jakie ET?

I jeszcze sprawa komfortu i czy zawias nie dostanie w tyłek?

No na komforcie napewno troszke stracisz przy profilu 40 zawiech tez napewno troszke bardziej odczuje to szczegolnie na polskich drogach

Cytat:
2008-07-14 16:06:09, cart pisze:
Mam pytanie czy opony o rozmiarze 245/40/17 wchodza normalnie,czy może jast jakis problem(trą czy coś takiego).

tak jak koledzy napisali, zależy od ET felgi.
Ostatnio przymierzałem 255/35/18 na feldze 9,5 cala z ET chyba 30 i weszło dosłownie "na styk" - nie ma zapasu miejsca przy ugięciu zawiasu.

Cytat:
Aktualnie jeżdżę na 235/45/17, Macie jakieś opinie na ten temat?

wg mnie to jest właśnie rozsądne optimum do omegi.

Ale tam gadacie...

Szcurek caly sezon przejezdzilem na takich gumach na tylnej osce,
i wyobraz sobie na feldze 7,5 cala szer.
teraz mam 235/45 ale tamta byla lepsiejsza

Komfort jest pojeciem wzglednym,
moim zdaniem jesli teraz masz 235/45 to po zalozeniu
245/40 roznicy nie poczujesz.

Hmmm a et...
ja mialem to na feldze irmka wiec et jak pod Opla
ale dokladnie nie pamietam

245/40 to się zakłada na 18" a nie 17"

Kolega cart najlepiej zrobi jak założy 215/50/17, po kiego grzyba osłabiać rozrusznika szerszym kapciem. I tak będzie potężny zapas przyczepności przy takim silniku.

o fuck... faktycznie - 2,0 to się przestanie rozpędzać
myślałem, że to pod czylitry.

hmmm, nie zajazylem ze to do 2.0
U mnie to latalo w 2.6, a potem 3.0

Tu racja że może przestanie sie rozpędzać ale dużo gorzej chyba nie bedzie jak na 235/45/17 jeszcze przemyśle sprawę w kazdym razie dzieki za opinie,wiem że powinna wejść bez oporów 245/40/17 reszte sie zobaczy.Sprawa do przemyślenia.

Kolego, szczerze, po co Ci to ?

Przy takim aucie, same minusy

Ale za to jaki wyglad

Dobra panowie to według was na 17" co najlepiej założyć,żeby w miarę kleiło do asfaltu ale żeby nie przesadzać?

Ja na przyklad mam 225/50/17 i jest fajnie.
I jeszcze wszystko zalezy od tego co kto rozumie przez "klei sie".

ajak beda szerokie mocno, to co z tego ze sie bedzie kleic, jak z kolein przy hamowaniu bedziesz wyskakiwal jak z procy

O koleinach i wyskakiwaniu to ja juz sporo wiem