Jak odłączyć półoś od zwrotnicy ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie, nie wiem jak wykręcić przegub - bo cyba tak to się nazywa Szukałem ale nic nie znalazłem na ten temat

WYBIłEś KLIN SPOD PRZEGUBU?

Na sam początek to dobrze by było odkręcić przegób, zbić gałe na wahaczu, odgiąć McPhersona i po prostu wyciągnąć półoś. A jeżeli chcesz jeszcze przegób wymienić to musisz z półośki (przy przegubie) ściągnąć zawleczke i zbić przegób. Roboty na 10min.

dokładnie tak hehe - mi sie od razu pisać nie chciało

Nie chcę wymieniać tylko rozebrać (idzie na sprzedaż). Silnik wraz z sankami i McPhersonami stoi na palecie. Ściągłem zaciski i tarcze hamulcowe, a do tego nie wiedziałem jak się zabrać

PS. Czyli jakimś cudem muszę odkręcić tą śrubę co się znajduje pośrodku piasty ? Z takim dziwnym zabezpieczeniem ? Jeśli tak to w takim razie jak unieruchomić półoś żeby się nie obkręcała ? Hamulca nie mam

[ wiadomość edytowana przez: czyczu dnia 2008-07-17 18:31:11 ]

tu masz wytłumaczone

Klik

Dzięki Wam wielkie

Cytat:
PS. Czyli jakimś cudem muszę odkręcić tą śrubę co się znajduje pośrodku piasty ? Z takim dziwnym zabezpieczeniem ? Jeśli tak to w takim razie jak unieruchomić półoś żeby się nie obkręcała ? Hamulca nie mam

jeżeli masz w piaście śruby to wsadź między nie jakiś badyl, pręt, rurke i niech to się opsze o ziemie i zaklinuje, wtedy odkręcaj.

P.S. Normalnie doświadczenia z pracy na szrucie