MotoNews.pl

Pasek rozrządu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie dzisiaj mi pękł pasek rozrzadu na miescie a najgorsze jest to ze jeszcze próbowalem go na pych odpalic Powiedzcie czy warto no naprawiec czy lepiej nowy silnik wstawic i ile to mniej wiecej bedzie kosztowalo bo niewiem czy oplaca mi sie top naprawic silnik 1.4 mono wtryski 91 rok

[ wiadomość edytowana przez: bociansan dnia 2008-07-10 09:37:43 ]

Cytat:
2008-07-03 14:47:29, fredek29 pisze:
Panowie dzisiaj mi pękł pasek rozrzadu na miescie a najgorsze jest to ze jeszcze próbowalem go na pych odpalic Powiedzcie czy warto no naprawiec czy lepiej nowy silnik wstawic i ile to mniej wiecej bedzie kosztowalo bo niewiem czy oplaca mi sie top naprawic silnik 1.4 mono wtryski 91 rok

S W A P

Trzeba by rozebrać silnik i popatrzyć w jakiej jest kondycji, ale raczej taniej będzie znaleźć silnik bez osprzętu.

ja mam 1.8 td do sprzedania z osprzętem

Tak się składa, że mam cały silnik sprawny 1.4 monowtrysk do sprzedania za niską cenę, także jak coś to się odezwij.

pzdr
Paweł

Witam, mi pękł pasek w 1,8 diesel , skończyło się na zgiętym jednym zaworze. Naprawa + części 700 zł. Radze od zdjęcia głowicy wtedy oszacujesz straty, przynajmniej w dużej jej części.

Cytat:
2008-07-08 23:46:58, Jastrzab_1_8D_92 pisze:
Witam, mi pękł pasek w 1,8 diesel , skończyło się na zgiętym jednym zaworze. Naprawa + części 700 zł. Radze od zdjęcia głowicy wtedy oszacujesz straty, przynajmniej w dużej jej części.

A po jakim przebiegu (paska) zdażyło sie to nieszczęście?

niedawno poszła mi pompa wody i wymieniałem ją u mechanika razem z paskiem całość kosztowało mnie 520 zł z kompletem części

[ wiadomość edytowana przez: RafalDG dnia 2008-07-10 10:26:08 ]