| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Jacek1983 Pełnoprawny Klubowicz Civic EJ9 1.4 iS/Ast ... Warszawa | 2008-05-28 21:45:32 a na gazie [na ciepłym] odpala normalnie?
Zapala się check? [ wiadomość edytowana przez: Jacek1983 dnia 2008-05-28 21:46:18 ] |
Jacek1983 Pełnoprawny Klubowicz Civic EJ9 1.4 iS/Ast ... Warszawa | 2008-05-30 21:52:28 oczywiście takie podstawy, jak przewody i świece oraz filtr paliwa sprawdziłeś?
Skoro mowa o świecach, to zobacz, czy ich czasem nie zalewa. Jeżeli tak jest, to zainteresowałbym sie wtryskiem, ewentualnie przepustnicą. |
kodzio Forumowicz Opel Corsa B Szczecin | 2008-05-31 00:59:56 Witam,,,
Miałem 2 corsy w życiu i podziele się tym co doświadczyłem, Corsa A - spadek mocy - przewody el. iskra latała po całym silniku tylko nie do świecy w efekcie uszkodzona została cewka (moduł) - filtr paliwa - gaźnik (brudny) Corsa B - filtrt paliwa, świece, kable jeździło ok, potem znów to samo.... okazało się że olej Castrol wypłukał silnik, W EFEKCIE: - wałek do przeszlifowania, (słaba kompresja na jednym cylindrze - nie domykał zawór) To radze podjechać i sprawdzić albo samemu jak mamy przyrząd do pomiaru. dobrze od czasu do czasu podpiąć kompa, i sprawdzić błędy i zresetować to i owo (np. sonda lambda, potrafi ograniczyć moc) POZOSTAŁE: startuje ze zrywem ale potem nie ma mocy filtr paliwa nie rozpędza się do max speed olej (za dużo), filtr paliwa zapchany. Tyle wiem, poza tym POLECAM: na przeglądzie zapłacić 30zł extra i wziąć wydruk hamulców. (czasem można się na zakręcie zdziwić jak koło któreś zblokuje) komputer podłączyć. czasem błędy pojawiają się znikąd, i wystarczy reset, (kwestia poluzowanych kabli)
jeżeli kompresja i komputer nic nie wykażą to zostają wtryski/gaźnik i skrzynia (sprzęgło) ewentualnie (ale to widoczny efekt) usczelka pod głowicą i planowanie głowicy (60zł uszczelka planowanie 100zł) dalej nie opłaca się silnika remontować.....
Jeżeli chodzi o instalacje gazowe to jedyne co wiem, że istnieje coś takiego jak parownik, i że potrafi się zawieszać coś temperatura gazu zła i mieszankę szlag trafia. p.s. jeżeli po szlifowaniu wałka i głowicy okaże się że zawory są do wymiany, to radze się zastanowić,,, a jeżeli pierścienie, to radze przeliczyć kupno używanego silnika i zrobić w nim serwis i przełożyć nowy silnik. do auta . [ wiadomość edytowana przez: kodzio dnia 2008-05-31 01:12:33 ] |