Który Wybrać !!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam szanowne grono Elitarnego forum PG

Ja dziś uderzam z poważnym tematem ...

Musze ze względów rodzinnych dokupić do zestewu moich furek VANA .....
Z przyczyn techniczno obiektywnych oraz zamiłowania do paliwożernych jednostek
pod uwagę biore takie autka ..

Ford Windstar ..96r
Pontiac Trans Sport 94r
Co do silnika to nie mam faworyta Oczywiście Bedzie to w gazie
Od paru tygodni już próbuje sie na któryś zdecydować..A gdzies za 3 tygodnie jade do Polski kupić

ALE KTÓRY !!!!!!!!!!!!!!

Jeden i drugi to awaryjny samochód. Ale wybierajac z tych dwoch wybrałbym Forda. Jednakze zastanowiłbym sie nad inna marką.

No a co może być ciekawego do 7000-8000 zł

Z dwojga złego wybrałbym WINDSTARA

ja tez windstara choc wolalbym Previe

bmw 540w budzie e34 touring wyrwiesz za okolo 10k. pakowne, paliwozerne i przede wszystkim szybkie

Cytat:
Piter20
bmw 540w budzie e34 touring

Piter20nawet 10 minut bym sie nie zastanawiał i bym to łykał

Ale liczebność mojej familii niestety eliminuje auta 5 osobowe

Tez wziąłbym pod uwage Previe. ta pierwsza nie jest zbyt urodziwa ale za to to Toyota. A jezeli chcesz coś duzego to kup ducato lub z coś z jego braci blizniaków w wersji osobowej . Tam juz sie zmiescisz z rodziną i duzym bagazem . Kolega niedawno mial podobny dylemat , jakiego wana kupic i wkońcu kupil VW Multivana. Teraz nie ma ze sie nie zabierze z czyms .

np. Fiat Ducato 9 0sobowy

Cytat:
Kolega niedawno mial podobny dylemat , jakiego wana kupic i wkońcu kupil VW Multivana

No patrzyłem teraz może i bym coś znalazł dla siebie ..

Jak by nie było to zawsze VW

Cytat:
2009-03-26 13:13:31, maxsped pisze:
No patrzyłem teraz może i bym coś znalazł dla siebie .. Jak by nie było to zawsze VW

Pod warunkiem ze nie jest to nowy VW , ale i tak jak bym miał wybierac poniedzy T4 a Hiace to wybrałbym Hiace . Tylko drogie są i nikt sie nie chce pozbyc takiej Toyoty .

Vito, miś to miś , tylko przebieg kolosalny
albo 7 osobowa Dyskoteka
Land Rover znaczy się , cena do przyjęcia , psuje się jak inne, pali tez jak zwykły van a napęd na 4 łapy ma

[ wiadomość edytowana przez: Wojtii dnia 2009-03-26 20:18:25 ]

hehe zaraz dojdziemy do fur za paredziesiat tysiecy .

Mercedes odpada jezeli ma to byc auto po 2000r , a jak chcesz dowiedziec sie co to znaczy legendarna zawodnosc mercedesów to kup sobie CDika .

A tak na powanie to jezeli chcesz typowego vana to Previe bym wybrał , a jezeli chcesz wiekszego vana to T4 lub Hiace. Z tymze T4 oferuje wersje Multivan czego nie ma w ofercie niestety Hiace. I dlatego wybór padłby na multivana lecz znów ceny tez nie są niskie za te wersje T4 . Jest jeszcze Ducato/Boxer/Jumper ale znów one wyposazenie zbyt bogatego nie mają i trafic z klimą , elektryką to nie jest prosto. Chyba ze chcesz moje Ducato 02r to bedziesz miał klime , elektryke i blaszaka , w modelu 94-02r . Swierzo przywieziony i z przebiegiem 4000km od nowosci czyli od 2002r . Okna sie wytnie , siedzenia z Tarpana wstawi i bedzie full wypas fura .

Vito opinie ma nieudanego mercedesa a wiec na bus-forum kazdy wyklina to auto .

[ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2009-03-27 01:10:32 ]

Kupuje Jednak Windstara..

Ladnie wygląda i jest duży

A awaryje są silniki i skrzynie więc jak sie rozsypie to zaadoptuje napęd z innej furci jakiejs nieawaryjnej i po problemie

Szwagier mojej kobity kupil ostatnio kijanke carnival w 2,9 dieslu - tym starszym, na zwyklej pompie. jezdzi to calkiem spoko jak na taki wagon, nie wiem jak ze spalaniem, no i opinie ma niczego sobie

No i kupiłem

w zeszłym tygodniu byłem w Polsce na zakupkach i przytargałem sobie Windstara

Trzasne u jakies fotki to wstawie ale jazda do włoch tym aytkie to frajda

Plynie wrecz po drogach fakt ze lekko rozklekotany to znaczy zniszczony przez polskie drogi ale to już drobiazg

To fotka nowej furci

Mam nadzieje ze senatora dalej masz .
Ja tez mialem zmiane auta w wakacje

Cytat:
2009-09-27 16:39:45, CzapCzap pisze:
Mam nadzieje ze senatora dalej masz . Ja tez mialem zmiane auta w wakacje

Ja przed zakupem A4 też oglądałem "is"-a,ale za mocno zajeżdżony był.

Ładny, ale szkoda, że senatorek już nie dawał rady... Kiedyś to było moje marzenie żeby właśnie senatorkiem pomykać i nie obchodziło mnie że rdza i takie tam... Nawet oglądałem z dwa lata temu senatorka, ale był w takim stanie...

Cytat:
2009-09-29 08:26:53, mireko pisze:
Ja przed zakupem A4 też oglądałem "is"-a,ale za mocno zajeżdżony był.

is-a ??? mam nadzieje ze chodziło o ten porządny model porządnego auta ??