Wolne obroty na gazie w stilo 1,6 16v

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Stilo 1,6 16v. Tydzień temu załozona instalacja sekwencyjna i od razu problem. Samochód na benzynie zachowuje się poprawnie ,natomiast na gazie czasami na wolnych obrotach gaśnie np. przy dojezdzaniu do świateł gdy mocniej wcisne hamulec, przy zjezdzie z góry gdy hamuje biegami i redukuje na nizszy bieg. Gazownik coś tam poprawiał, ustawiał ,bawił się rozkalibrowaniem dysz i nic. Następnie wysłał mnie do ASO poniewaz na jakims KTSie wyszedł mu błąd adaptacji przepustnicy.Pojechałem do ASO, panowie stwierdzili że jak pracuje na benzynie normalnie to winy trzeba szukac po stronie gazu,ale zrobili mi ta adaptację i troszkę sie poprawiło ale dalej co jakis czas gasnie. Może ktos spotkał się z podobnym przypadkiem i cos poradzi?

Cytat:
2008-07-25 08:39:54, ciunkam pisze:
Witam. Stilo 1,6 16v. Tydzień temu załozona instalacja sekwencyjna i od razu problem. Samochód na benzynie zachowuje się poprawnie ,natomiast na gazie czasami na wolnych obrotach gaśnie np. przy dojezdzaniu do świateł gdy mocniej wcisne hamulec, przy zjezdzie z góry gdy hamuje biegami i redukuje na nizszy bieg. Gazownik coś tam poprawiał, ustawiał ,bawił się rozkalibrowaniem dysz i nic. Następnie wysłał mnie do ASO poniewaz na jakims KTSie wyszedł mu błąd adaptacji przepustnicy.Pojechałem do ASO, panowie stwierdzili że jak pracuje na benzynie normalnie to winy trzeba szukac po stronie gazu,ale zrobili mi ta adaptację i troszkę sie poprawiło ale dalej co jakis czas gasnie. Może ktos spotkał się z podobnym przypadkiem i cos poradzi?

Następny człowiek, któremu "szpecjaliści" od gazu zrąbali instalację. A żeby was, gazownicy, Bóg od Gazu pokarał.
Najlepiej znaleźć po znajomościach jakiegoś gazownika, który ma zaplecze techniczne i wiedzę (ciężka sprawa..), który podjąby się sprawdzenia instalacji pod względem poprawności doboru i rozmieszczenia elementów, a potem ich zestrojenia.
Ja nie dał bym sobie założyć w samochodzie sekwencji, jeszcze nie czas na nią, muszą się u nas gazowcy dopiero nauczyć ją zakładać.

Trzeba tych, którzy zakładali instalację postraszyć, że jest niesprawna, a Kodeks Handlowy wyraźnie określa, co to jest rękojmia i gwarancja.

Powiedzieć, że samochód gaśnie podczas wyprzedzania, co powoduje REALNE ZAGROŻENIE ZDROWIA I ŻYCIA zarówno pana, jak i innych uczestników drogi.

Postawić im ultimatum, że albo zestroją gazownię tak, że będzie silnik chodzić będzie na niej tak samo, jak na benzynie, albo zwrot pieniędzy i przywrócenie stanu silnika i komory silnikowej do stanu sprzed montażu instalacji.

Na spokojnie z nimi gadać, ale po japońsku, zero emocji. Twardo i nie ustępować nawet na milimetr.

Oprawca gdybyś był łaskaw przenieść się na inne forum, co?

np. na obd2, jest tam dział LPG zaglądają tam monterzy ; popiszesz się wiedzą itd.

Cytat:
2008-07-25 17:49:14, omegolotC30NE pisze:
Oprawca gdybyś był łaskaw przenieść się na inne forum, co? np. na obd2, jest tam dział LPG zaglądają tam monterzy ; popiszesz się wiedzą itd.

Nie przypominam sobie, abym z szanownym Panem na "ty" był.

Poza tym, bardzo podobają mi się Pana emocje. O to chodzi.
Ta nerwowość niezmiernie mnie motywuje.

w stilo tak jak w innych autach z elektryczną przepustnicą mogą być problemy z wolnymi obrotami. i jest to wyłącznie problem tej przepustnicy. ż reguły wystarczy ją przemyć i wgrać nowy program. ale spróbój najpierw ją zdemontować i przemyć . zamontować . wpiąć ponownie wtyczkę i zdjąć klemę minusową z akumulatora.

niestety jest to forum i tacy pseudofachowcy jak oprawca 1978 moga się produkować. w tej chwili jest na etapie poznawania silnika ,że jest z przodu w jego poldku bo przedtem jeździł maluchem.