Problemy z instalacją loveco

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytania odnośnie instalacji loveco którą brat ma zainstalowaną w corolli z 1998 silnik 1,6.

Pytania się pojawiły po interwencji gazownika. Samochód od jakiegoś czasu czasem gasł na wolnych obrotach. Zdiagnozowano zużycie parownika. Zainstalowano identyczny. Ale fachowiec stwierdził wtedy że uszkodzony jest krokowiec, centralka (lov-eco),a nie wykluczał też sondy lambda. Wsadził śrubę (???) i uważa że wszystko ok. W związku w zaistniałą sytuacją mam kilka pytań:

1. Czy zamiast oryginalnego krokowca można wsadzić np taki:

http://moto.allegro.pl/item390428376_silnik_krokowy_do_instalacji_gazowej_promocja.html

2. Jak powinna "mrugać" sprawna centralka (szukałem informacji w necie ale są niejednoznaczne)

3. Czy po wymianie krokowca trzeba całą instalację ponownie "stroić" na komputerze

Fachowiec nie miał komputera do lovato i nie podłączał się do instalki i mam wątpliwości co do uszkodzenia tylu elementów na raz.

Sezon urlopowy, albo za dużo na raz chcę wiedzieć. więc spróbuje jeszcze raz.

Najważniejsze to czy zamiast krokowca może zostac ta śróba, a jeśli nie to czy oryginalny krokowiec lovato można zastąpić takim do jakiego link wkleiłem powyżej?

Dobrze już większość wiem. Proszę tylko o informacje jak powinny zachowywać sie sie diody na centralce loveco.