MotoNews.pl

[k] migomat , kompresor

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam , chętnie zakupię jakiś migomacik tak z 160A 15 % ( lepiej więcej ) najlepiej firmowy w komplecie z butlą ( może być bez )
aby miał stabilne podawanie drutu i ogólnie musi być w dobrym stanie co by się zaraz nie popsuł

i kompresorek taki aby nadawał się do pomalowania budy pistoletem LVLP ( o piaskowaniu nie marzę ale jak by było coś w rozsądnej cenie )

zakup planuję na początek lipca ( okolicę 10 ) więc trochę czasu na zastanowienie mam

czekam na propozycję

mam do sprzedania kompresor robiony dwa zbiorniki po 20 litrow.
cisnie maxymalne 9 mysle ze spokojnie starcza do amatroskiego malowania oraz konserwacji samochodow...wiec jakbys chcial mozemy sie dogadac

witam , mogę kupić kompresor nie ten co ze zdjęcia ale ten sam model , problem jest taki ,że jest na siłę ale jeśli jest dobry to może warto się zastanowić

ile to może być warte jeśli jest sprawne

Te kompresory są już wycofane z użytkowania,sam mogłem zakupić kilka sztuk takich kompresorów po cenie złomowej ale zrezygnowałem ponieważ zbiorniki w większości wypadków są już mocno zjedzone przez rudą.

Lepiej kupić mniejszy kompresor ale nowszy ponieważ takie prl-owsie wytwory mogą przysporzyć więcej problemów po tylu latach eksploatacji.

Jeżeli nie masz zamiaru się bawić w zaawansowany tuning mechaniczny ww. szmelcu to sobie daruj, kumpel to przerabiał z niewielką moją pomocą i gdyby nie to że dostał zbiornik z resztkami sprężarki za jakieś grosze nie byłoby warto nawet się tego dotykać.

Co ciekawsze paści:
- wyjście z kompresora miało w środku fi 4(cztery) mm
- gwint tej takiej kierownicy rowerowej doprowadzającej powietrze ze sprężarki to M33x1.5 (i weź wkręć na to jakiś normalny króciec...)

kumpel ma taki kompresor i jest calkiem git

bije szybko i pneumata w ciaglym cyklu pociagnie bez stresu

co do cen - regenaracja samej sprezarki kosztuje jakies 500-700 pln

jeszcze sprawna mozna zakupic za jakies 400-500 w naszych rejonach
na slomczynie jest magik ktory oferuje takie kompresory po regeneracji po minimum 1500-1700

ps jakby ktos wiedzial o mozliwosci zakupu takiego po cenie zlomu jestem chetny bo mam jeszcze gorszego pascia

czyli te 400 zł można dać , jeśli wszystko jest git

tylko ze za 1200 zeta na allegro chodzą100 litrowe z chlodzeniem i dwoma tlokami, jest sens sie bawic w regenerację?

zobacz jakim olejem są zalane - jak hipol to już zajechane

mogę powiedziec ze taki kompresor daje spokojnie rade. Moj ojciec ma taki w warsztacie i uzywa go juz jakies 14lat , kompresor ma pewnie wiecej... nic zlego sie z nim nie dzieje. Ostatnio tylko wymienil zaworki, tak to wszystko dziala jak nalezy

migomat kupię
jestem zdesperowany i jeśli nie znajdę czegoś na dniach to s-miga kupię a nie jestem do niego przekonany

pozdrawiam