| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2008-07-04 22:37:08 pytaj Stercia
on takowe miał w swoim życiu
a pewnie z drugiej strony 99% lamp na allegro to z anglików i nikt tym nie mówi |
Talus TOYOTA DRIVER Carina E / Evo '07 Mielec | 2008-07-05 01:45:19 od anglików inaczej światło pada.
nasze lampy bardziej oświetlają pobocze, mniej środek drogi. u "lewych" jest tak samo... czyli na odwrót patrząc z naszej perspektywy
zawsze jakiś miły pan może się o to doczepić ![]() |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2008-07-05 10:22:36 Lampy od wersji angielskich RHD niestety nie pasują. W europie jest system asymetryczny. Zawsze lampa od strony kierowcy swieci krócej , natomiast lampa od strony pasażera oświetla pobocze i co za tym idzie strumień swiatła daje dłuzszy. Można załozyc taki reflektor i jezdzić , problemów nie bedzie przy odpowiednim "mniej wiecej" ustawieniu jego ale jezeli auto przechodzi przeglądy "normalnie" to z całą pewnością diagnosta sie dowali do tego i może nie przepuscic auta .
Teoretycznie takie lampy są traktowane jako odpad i powinno sie wyrzucac , ale są tez sytuacje ze ludzie je kupuja i zmieniają klosze poniewaz jak wiadomo w tych lampach czesto sie urywają uchwyty i po to są zreguły kupowane. Tez mam takich lamp multum. Jeśli chodzi o gliniarzy to raczej watpie zeby jakiś sie doczepił jak odpowiednio ustawisz reflektor. Jedynie moze Ci powiedzic zebys jechał na ustawienie swiateł. Napewno bedziesz tych z przeciwka oswietlał bardziej .
Jednak dodam ,że U nas w Polsce są rózni kierowcy , jednemu nie bedzie przeszkadzał taki reflektor , nawet nie zwróci uwagi ze na niego swiecisz troche bardziej a znów innego oslepisz i wjedzie w Ciebie. Trzeba pamietac ze taka lampa ma "inny" klosz i tłumaczenie czasem niektórych ludzi ze mozna ją ustawić jest poprostu "bajką". Ustawisz taką lampe tak jak nalezy tylko wtedy jak zmienisz klosz. Juz to przerabiałem kiedys jak Sprintera kupiłem w GB. Można "mniej wiecej" tylko ustawic taki reflektor i jezdzic ale do czasu przeglądu jak bedą swiatła sprawdzać.
[ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2008-07-05 10:31:26 ] |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2008-07-05 22:18:33 Żadne "mniej więcej" Nie ma bola ustawić je żeby nie oślepiały
Nasze lampy walą po prawym poboczu (zarówno lewa jak i prawa), a angolskie dają po lewym
Zakładając reflektor od angola najczęściej dostaje się długimi od jadących z naprzeciwka, a o przeglądzie już nie wspomnę... Nie wiem jak wygląda temat po wymianie szkła, czy przypadkiem lustro też nie jest inaczej wyprofilowane ? Pozdro. |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2008-07-06 10:13:54 Perzan pisałem "mniej wiecej" bo wszystko w naszym kraju mozna. Kombinatorów jest pełno . Wiadomo ze oslepiac bedą bo szkło calkiem inaczej rozprasza swietło i bez wymiany szkła nic tego nie zmieni.
A wiedzac ile takich "europejczyków" jezdzi z lampami od anglików u nas , to za głowe mozna byłoby sie zlapać tylko . Odbłyśnik w lampie jest taki sam , jest tak samo wyprofilowany , jedynie jest inaczej ustawiony ale mozna wszystko ustawic tak jak powinno być poprzez regulacje. W Carinie (Koito , w Carello nie sprawdzałem jeszcze) wystarczy tylko wymiana klosza reflektora i ustawienie odbłyśnika i lampa jest w pełni sprawna i legalana. Jedyny fakt ze czasem poprostu sie nie opłaca bawic w takie coś bo przy niedokładnym sklejeniu pózniej parują te reflektory lub tym podobne rzeczy sie dzieją. A czasem niewiele drozej mozna kupic cały reflektor od europejczyka niz bawic sie we wklejanie szkła. Na przykład od nowszych aut Avensis II , Corolla E11 FL , i inne nowsze modele z gładkim szkłem to juz inna zabawa. Tam w tamych autach to juz tylko wymiana pozostaje na nowy "europejski" reflektor. |
cariniarz Carina e GLI Walbrzych | 2008-07-06 13:07:26 Oki Panowie!
To szukam całej lampy Tylko jak poznać (jaki ma mieć symbol) że to nasza, prawdziwa "Polska" lampa. Na niektórych, to wogóle nic nie jest napisane. A co sądzicie o takich lampach a czy można poznać że, te nie są od anglika? |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2008-07-09 11:43:53 Pierwsze są LHD, drugie są z angola.
Przyjrzyj się karbowaniom na szkle : LHD będzie mieć tak : Angol będzie miał tak : Zaznaczam, że na obu lampach tak samo. W reflektorach gładkoszybowych tą funkcję pełni odpowiednio ukształtowany odbłyśnik. W starszych odbłyśniki są takie same dla LHD i RHD, różni się tylko szkło. W nowszych ( gładkich ) szkło jest takie samo, a różni się jedynie odbłyśnik. Chyba więcej dodawać nie trzeba... pzdr |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2008-07-09 12:07:10
Tylko w tym wypadku juz sie nie opłaca wynieniac samego odbłyśnika . Lepiej kupic juz całą lampę . |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2008-07-09 17:48:02 Owszem, jednak ja tylko pisałem o zasadzie działania i kostrukcji, a nie o tym, co się opłaca, a co nie
pzdr |
cariniarz Carina e GLI Walbrzych | 2008-07-09 21:33:28 Dzięki za info!
Mam chyba pecha z tą lampą , bo nigdzie nie ma lewej tylko same prawe albo te zafajdane "angliki'. Pewnie bym coś po czasie znalazł, ale już w sobote musze wyjeżdżać, więc zawitałem w sklepie. A tu się dowiedziałem że są dwa typy silniczków do regulacji Bosch lub Stanley i otwory, w których się je montuje są różne.
Zamówiłem jakieś badziewie i zobaczę co przywiozą. Po dzisiejszej wlce z wahaczmi, łącznikami i filtrem paliwa (Nagroda Jobla dla tego, kto wymyślił umieszczenie tego flitra) jest mi wszystko jedno.
Pozdrawiam |