Lampy od wersji angielskich RHD niestety nie pasują. W europie jest system asymetryczny. Zawsze lampa od strony kierowcy swieci krócej , natomiast lampa od strony pasażera oświetla pobocze i co za tym idzie strumień swiatła daje dłuzszy. Można załozyc taki reflektor i jezdzić , problemów nie bedzie przy odpowiednim "mniej wiecej" ustawieniu jego ale jezeli auto przechodzi przeglądy "normalnie"

to z całą pewnością diagnosta sie dowali do tego i może nie przepuscic auta

.
Teoretycznie takie lampy są traktowane jako odpad i powinno sie wyrzucac , ale są tez sytuacje ze ludzie je kupuja i zmieniają klosze poniewaz jak wiadomo w tych lampach czesto sie urywają uchwyty i po to są zreguły kupowane. Tez mam takich lamp multum.
Jeśli chodzi o gliniarzy to raczej watpie zeby jakiś sie doczepił jak odpowiednio ustawisz reflektor. Jedynie moze Ci powiedzic zebys jechał na ustawienie swiateł. Napewno bedziesz tych z przeciwka oswietlał bardziej

.
Jednak dodam ,że U nas w Polsce są rózni kierowcy , jednemu nie bedzie przeszkadzał taki reflektor , nawet nie zwróci uwagi ze na niego swiecisz troche bardziej

a znów innego oslepisz i wjedzie w Ciebie. Trzeba pamietac ze taka lampa ma "inny" klosz i tłumaczenie czasem niektórych ludzi ze mozna ją ustawić jest poprostu "bajką". Ustawisz taką lampe tak jak nalezy tylko wtedy jak zmienisz klosz. Juz to przerabiałem kiedys jak Sprintera kupiłem w GB. Można "mniej wiecej" tylko ustawic taki reflektor i jezdzic ale do czasu przeglądu jak bedą swiatła sprawdzać.
-----------------
Wypożyczalnia kamperów Wrocław
[ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2008-07-05 10:31:26 ]