Pomoc w wyborze sekw. do Safrane 3.0 V6 z 93r.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !
Niebawem po wakacjach mam zamiar zmienić instalacje z tradycyjnej na sekwencyjną, jest jeden problem, mianowicie nie wiem jaką wybrać czy najtańszą czy może droższą, oglądałem instalacje na allegro, widziałem już po 1600zł(najtańsze) jednak wolałbym się upewnić, i zebrać jakieś opinie o Stagach, i innych.

Pozdrawiam

Jak się domyślam obecnie masz mixer z krokowcem. Jakiego typu problemy skłaniają cię do rozbudowy instalki?

Na Twoim miejscu zanim wyłożyłbym pare tyś na wtrysk najpierw dał bym szansę panu Blosowi, koszt 300zł, +ewentualnie wskaźnik AFR który jest pomocny w regulacji.

Do zmiany instalacji skłania mnie przedewszystkim to że samochód będzie zachowywał się jak na benzynie, z tego co słyszałem będzie też mniej palił gazu niż dotychczas, poza tym mam nadzieje że po zmianie instalacji skończą się problemy typu "wolne obroty" miałem wcześniej manualny krokowy, co jakiś czas musiałem ustawiać, żeby samochód w miare normalnie pracował na wolnych obrotach z czasem regulacja nie dawała rezultatu, teraz mam elektroniczny, który działał elegancko, aż któregoś dnia samochód zaczął się dławić, teraz nie wiem ile będzie kosztować taka regulacja na komputerze... Podsumowująć, chce sekwencje, żeby pójść w przód i nie mieć problemów z gazem, poprawa dynamiki, mam zamiar modyfikować silnik, więc zaczynam od sekwencji. Co do blossu, nie mam zdania i nie wiem czy to coś da pogrzewanie w średnicy przepustnicy:/ nie wypowiadam się... a co ty wiesz na ten temat