Zdjęcie tapicerki w 3d. Ci i jak??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie, muszę ją zdjąć a nie wiem jak a nie chce tam czegoś połamać.
Coś mi tam lata po stronie pasażera za kierowcą, jak by jakaś luźna blacha.

który model masz ??? mk 7 mk5 ???

a nie łatwiej zaglądnąć od spodu albo wyciągnąć zegary i oblukac?
żeby zdemontować deskę i tak musisz wyciągnąć zegary

Mk7

Cytat:
2008-10-30 18:37:17, POMPA pisze:
a nie łatwiej zaglądnąć od spodu albo wyciągnąć zegary i oblukac? żeby zdemontować deskę i tak musisz wyciągnąć zegary

EMM, A co zegary mają do tapicerki??

kolego bardzo łatwo kilka śrubek po bokach i od dołu (widać je)
ja mam szybki ręczne więc śrubokrętem zdejmuje taki pierścień przy "machadełku".Jeszcze ze 2 śrubki (ukryte pod zaślepkami) przy kieszeni. jedna (też pod zaślepką) przy tym za co łapiesz zamykając drzwi (taka jak by klamka , nie wiem jak to nazwać) i pod klamką też zaslepka i śrubka) jak odkręcisz to tapicerka lekko do góry i do siebie, powinno zejść, Powodzenia

Cytat:
2008-10-30 22:50:43, seba2020 pisze:
kolego bardzo łatwo kilka śrubek po bokach i od dołu (widać je) ja mam szybki ręczne więc śrubokrętem zdejmuje taki pierścień przy "machadełku".Jeszcze ze 2 śrubki (ukryte pod zaślepkami) przy kieszeni. jedna (też pod zaślepką) przy tym za co łapiesz zamykając drzwi (taka jak by klamka , nie wiem jak to nazwać) i pod klamką też zaslepka i śrubka) jak odkręcisz to tapicerka lekko do góry i do siebie, powinno zejść, Powodzenia

ale sie napociles, a nie zauwazyles ze autor ma 3d

wszystko jest na zatrzaski (takie szpilki)
musisz poluzowac lekko plastik/oslonke od slupka, odkrecic listwe progowa, lub tylko 2-3 pierwsze od tylu i nagiac.
jak odchylisz kanape, to tez tam bedziesz mial zatrzask, a dokladnie dwa.
i najpierw, lekko ciagnac do siebie, prosto, zeby powyciagac wszystkie szpilki, a potem delikatnie do gory, bo przy szybie sa zatrzaski, chyba cztery, zeby boczek nie odchodzil od niej.
niestety, ryzyko, ze rozsypie sie jakasz szpilka jest duze...

ok. dzięki. a jak by co to te zatrzaski dostanę w zwykłym motoryzacyjnym?

widzialem, ze sprzedaja w motoryzacyjnych, ale czy takie, jak w essie to nie wiem

Cytat:
2008-10-30 23:19:51, radekbox pisze:
ale sie napociles, a nie zauwazyles ze autor ma 3d

byłem po 2 zimnych bro
i zauważyłem że 3 drzwiowy (ja właśnie o takim pisałem ) ale nie doczytałem że chodzi o tył a nie przód.
Będzie info dla potomnych (o ile użyją wyszukiwarki)

Cytat:
2008-10-31 15:52:18, seba2020 pisze:
byłem po 2 zimnych bro i zauważyłem że 3 drzwiowy (ja właśnie o takim pisałem ) ale nie doczytałem że chodzi o tył a nie przód. Będzie info dla potomnych (o ile użyją wyszukiwarki)