Blokada centralnego zamka w oplu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam problem z centralnym zamkiem w oplu omedze, pilot nie działa, nie mozna też otworzyć kluczykiem, pilot był sprawdzany, wszystko z nim jest ok, a kluczyk do bagaznika nie chce nawet do końca wejśc. Pomocy!!!

Tak calkiem na serio to wyglada ze albo masz nie te kluczyki albo ktos przy sprzedazy Ci auta dal jako drugi zestaw inne kluczyki.

pozdrawiam

mialem dokladnie to samo.poprostu zablokowales zamek centralny i mozesz odblokokowac go drugim kluczykiem albo dojsc do modulu sterujacego i recznie to odblokowac-to znaczy zewrzec pewne przekazniki ze soba i bedzie ok. powinien przy tym swiecic ci immobilajzer.lepiej zeby zrobil ci ktos kto zna sie dobrze na elektronice tak jak moj dobry koleszka ktory mi w tym pomogl. pozdrawiam

Czym sie stresujesz pamietaj o tym ze to sliczna omega cudo motoryzacji pozdrawiam

Brałem to dzisiejszej nocy, kiedy po pijanemu otworzyłem swoją Omegę kluczykiem, mimo, że była uprzednio zamknięta pilotem - reszta dokładnie jak u ciebie: zero kontaktu z pilotem itd. Z wykształcenia jestem inżynierem elektronikiem, a więc:
1. Pilot "odpala" po prymitywnym chwilowym rozpięciu jego baterii i włożeniu z powrotem - zaczarowana lampka będzie już mrugać.
2. Z działającym pilotem musisz już tylko odemknąć i zamknąć nim zamek centralny - to wszystko. Potem autko wiernie odpala i cieszysz się przewagą intelektu polskiego nad elektroniką niemiecką.

Niestety jestem w dupie z bagażnikiem - tu być może potrzebna jest ingerencja w sam alarm, jak piszą i radzą inni. Ja pokonałem to wczołgując się do niego po położeniu fotela. Flaszka była na swoim miejscu. Oczywiście nie jeździłem, za bardzo kocham swoje prawo jazdy i nie kocham, ale poważam, charcerzy w niebieskich mundurkach z ich standardowym: Noo, panie kierowco..."

Pozdrawiam