Witam, mam problem z centralnym zamkiem w oplu omedze, pilot nie działa, nie mozna też otworzyć kluczykiem, pilot był sprawdzany, wszystko z nim jest ok, a kluczyk do bagaznika nie chce nawet do końca wejśc. Pomocy!!!
mialem dokladnie to samo.poprostu zablokowales zamek centralny i mozesz odblokokowac go drugim kluczykiem albo dojsc do modulu sterujacego i recznie to odblokowac-to znaczy zewrzec pewne przekazniki ze soba i bedzie ok. powinien przy tym swiecic ci immobilajzer.lepiej zeby zrobil ci ktos kto zna sie dobrze na elektronice tak jak moj dobry koleszka ktory mi w tym pomogl. pozdrawiam
Brałem to dzisiejszej nocy, kiedy po pijanemu otworzyłem swoją Omegę kluczykiem, mimo, że była uprzednio zamknięta pilotem - reszta dokładnie jak u ciebie: zero kontaktu z pilotem itd. Z wykształcenia jestem inżynierem elektronikiem, a więc:
1. Pilot "odpala" po prymitywnym chwilowym rozpięciu jego baterii i włożeniu z powrotem - zaczarowana lampka będzie już mrugać.
2. Z działającym pilotem musisz już tylko odemknąć i zamknąć nim zamek centralny - to wszystko. Potem autko wiernie odpala i cieszysz się przewagą intelektu polskiego nad elektroniką niemiecką.
Niestety jestem w dupie z bagażnikiem - tu być może potrzebna jest ingerencja w sam alarm, jak piszą i radzą inni. Ja pokonałem to wczołgując się do niego po położeniu fotela. Flaszka była na swoim miejscu. Oczywiście nie jeździłem, za bardzo kocham swoje prawo jazdy i nie kocham, ale poważam, charcerzy w niebieskich mundurkach z ich standardowym: Noo, panie kierowco..."