Szarpie przy przerzuceniu na gaz.Buja się gdy stoi w miejscu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Posiadam Mercedesa W124 Coupe 2.0 M111. Mam zamontowaną sekwencyjną instalacje Elpigaz. Wymieniałem ostatnio w autku przewody zapłonowe i teraz mi szarpie przy przerzuceniu na gaz,gdy auto stoi w miejscu czuje co pare sekund drganie i strasznie głośno strzelają wtryski gazu.Nie wiem o co chodzi a muszę jutro z samego rana jechac w dłuższą podróż. POMOCY

A jakiej firmy kable zalozyles ? Na szybko przed trasa , to mozna jedynie radzic sprobowac wrzucic stare kable , a po powrocie sie martwic.

Oryginalne BERU . Stare kable wyrzuciłem bo poklejone byly przebicia miały,jeszcze 2 od forda mialem wlozone. Wlasnie nie spodziewałem sie ze wymiana kabli może wpłynąc negatywnie na reszte. Mam do przejechania 130 km. Od 9 jest gazownik czynny a ja na 11 mam do pracy. Jechać z tym do gazownika czy do mechanika??

Wymiana moglaby spowodowac takie efekty , ale jakbys wlozyl jakies tanie kable. BERU robi dobre rzeczy (przynajmniej do diesli , wiec do benzyny pewnie tez), wiec tu nie powinno byc problemow. To w takim razie nie wiem.

Nie wiem,bo gaz zakladalem jak mialem te rozwalone kable ktore nie dzialaly do konca i moze był uregulowany na takie chodzenie silnika i sie rozlegulował teraz?? nie wiem ale jutro sie dowiem