"L" na BC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Na kompie pojawia mi sie "L" zamiast ile przejade. Zasięgałem już rad, ale niestety nie udało sie rozwiązać problemu. Nie jest to strasznie upierdliwe, ale lubie jak wszystko działa
- poziom paliwa na desce pokazuje sie prawidlowo,
- BC nie wywala zadnych bledow
- teraz najlepsze, jak mam malo paliwa i przejade w/g BC mniej niz 50km, to automatycznie przeskakuje do tej funkcji, ale nadal jest "L" i nie mruga. Jednak jak widać skads wie, ze przejade mniej niz 50km...
- wtyczke przy baku sprawdzalem i wyglada ze wszystko jest w porzadku. Nawet ja wypialem i wpialem ponownie, ale nic to nie dalo.

Spotkał się ktoś może z takim czymś?

PS.
Tak na marginesie, jaka jest zarowka do halogenow w Omie A? Wyjalem ja, ale nigdzie nie moge jej dostac. W kilku sklepach juz przegladali swoje katalogi, ale nie znalezli takiej co by pasowalo

hmmmm nikt sie z czyms takim nie spotkal lub nie wie jak to cholerstwo rozwiazac?

zarowke udalo zakupic sie w elektrycznym sklepie, ma troche mniejsza glowke, ale tez dobrze daje Moc 50W

No i sprawa sama sie rozwiazala. Samochod postal tydzien u Mariosa i ten go wyleczyl z "L"ki Pewnie postal kilka dni bez pradu i sie zresetowal w calosci. Teraz smiga bardzo ladnie (poprzednio przy stalej predkosci i wcisnietym pedale gazu mial skoki o 1,5l/100km) i co najwazniejsze pokazuje ile przejade

Masz na mysli "0" ??

bo z Twoimi butkami to tak raczej bywa

Cytat:
2008-07-21 19:34:00, Pabelo pisze:
Masz na mysli "0" ?? bo z Twoimi butkami to tak raczej bywa

hehehe wiry w baku czesto sa, ale teraz jak wracalem to mi wyszlo 9,4l/100km srednio Jak na moja noge to bardzo dobry wynik, nawet przy 2.0 mialem klopoty by taki uzyskac.

Czyzbys kupil nowe buty ??

Tym razem z gumowa podeszwa

predzej to by kolek pod pedal gazu pomogl niz nowa podeszwa, z ktora lepiej sie pedal naciska