Valvoline 10W-60

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Miał juz ktos kontakt z tym olejem???Jaks sie sprawuje,itd???
Parametry zblizone do Castrola RS-a,a cena o połowe mniejsza.
Dlatego sie pytam

Castrol RS jest w pelni syntetyczny, Valv to polsyntetyk.

jest tez valvoline 10w60 w pelni syntetyczny

Cytat:
2004-12-13 01:04:00, ZoLt4R pisze:
jest tez valvoline 10w60 w pelni syntetyczny

ale ten pelny syntetyk na pewno nie kosztuje 1/2 ceny rs-a a o tym byla mowa a jezeli kosztuje tak malo to chetnie przy nastepnej wymianie kupie valv`a

Bardzo dobry olej! Na opakowaniu pisze pełny syntetyk. Polecam, ale bardzo ostro myje 12,7 KOH. Pozdrawiam

ten w pelni syntetyczny faktycznie jest troche drozszy od RS'a i ma w nazwie bodajze VR1 czy cos takiego.

a jak ten jeszcze za slaby to pozostaje Motul np. LeMans ale o cenach juz lepiej nie wspominac

A jaki jest najtanszy full-syntetyk 5W-50 albo 5W-60? Lotos ani Orlen nie robi czegos takiego chyba...
Co jest lepsze dla wysokoobrotowego, wysilonego silnika: zwykly syntetyk 5W-40 czy taki Valvoline semi-synthetic?

Vr1 kosztuje 35 zł litr i jest półsyntetykiem- niech mi nikt nie wmawia że pisze na pudełku że to pełny syntetyk bo na takim jeżdze i wiem co pisze na opakowaniu

Valvoline 10w-60 to zajebisty olej.Leje go do integrale ,a mój kumpel go dystrybuje.Sam nalewa go do do swojej F3.RS to receptura sprzed min. 15 lat.A val 10w-60 jes dlatego semisyntetyk ponieważ niektóre dodatki mineralne są lepsze od syntetycznych.cena ok.43pln za litr i wystepuje tylko w litrowych butelkach.

Troche staniał ten olej kiedyś kosztował ponad 40 złotych teraz w intercarsie można kupić za 35/litr 10W60 , fakt tylko w litrowych opakowaniach

Na allegro VR1 racing jest teraz po 120-130 / 5L. Co jest nie teges z tym olejem?? Kiedys byl chyba tylko w 1L...

moze wyprzedają stary albo jakaś podróba

yapko ja kupowalem go kilka lat temu w 5L(albo 4L - nie pamietam), wiec wszystko z nim ok. A ze cena nizsza, to chyba tylko sie cieszyc?

Cytat:
2008-07-30 11:48:02, Poramancza pisze:
moze wyprzedają stary albo jakaś podróba

Juz kupilem, w sumie jest drozszy od Mobila a nawet Castrola 10w40 i do tego kupiony po "allegrowej" cenie w sklepie (129PLN) wiec mozliwe ze lekko przelezany ale raczej nie podroba. Jakby ktos chcial kupic to "ABC Filter", Lokietka 280 - ta czesc Lokietka lezaca na wsi, za Opolska i torami.

No wlasnie cos smierdzi ten olej VR1
Sam sie zastanawiałem nad kupnem, ale tanszy jest o około 80zł. Sporo...

[ wiadomość edytowana przez: Koniu dnia 2008-07-30 14:29:46 ]

Kiedys kosztowal 35/L, 5x35 to 175 a w 5l zawsze taniej...

No ja kupuje ten olej w niby hurtowni olejowej i płacę 180zł

aa..będę dziś w okolicy to skoczę do tego sklepu...