Xenon

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Wymieniłem jedą żarówke xenonową i teraz ona świeci inaczej! Kiedy się rozświeci to będzie tak samo świecić jak i ta stara, czy muszę wymienić i tą dobrą na nową? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź!

a kupiłeś ten sam model żarówki??
może to mieć znaczenie też..

tak żarówka identyczna! Słyszałem że musi się rozświecić (3-6 miesięcy), tylko ciekawi mnie czy będzie tak samo świecić jak ta stara?

Cytat:
2008-07-21 18:21:47, Valdas pisze:
tak żarówka identyczna! Słyszałem że musi się rozświecić (3-6 miesięcy), tylko ciekawi mnie czy będzie tak samo świecić jak ta stara?

3-6 miesięcy- zwała... trochę przeginka z tym czasem.. do tego czasu może druga się skończyć...

no jak to ta sama to powinna tak samo świecić

Nowa żarówka xenonowa nigdy nie będzie tak samo swiecić jak stara dlatego zaleca się wymianę obu jednoczesnie. One się wypalają i światło staje się coraz bardziej żółte więc nie cięzko zrozumieć ze nowa nie może świecic jak kilkuletnia, a w 3 miesiace jej tez nie wypalisz do takiego stanu. Ori nie padają często i jeśli jedna się kończy, można spodziewac się tego ze druga już tez długo nie poświeci także wiele się i tak na tym nie zaoszczędzi.
Wymień jeszcze dugą i będziesz miał problem z głowy i zawsze pozostanie Ci zapas na wypadej jakbyś chciał wyjechac do Państw gdzie wymaga się kompletu zapasowych żarówek.

Potwierdzam , żarniki wymieniamy 2 odrazu - tylko i wyłącznie.

pozdrowienia