MotoNews.pl

OPEL OMEGA 2,5 V6 JAK SIĘ SPISUJE NA GAZIE, JAKĄ INSTALACJĘ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, zamierzam kupić Opla Omegę 2,5 v6. Jak sie spisuje ten silnik na instalacji gazowej??
Czy niezbędna jest sekwencja?

Wpisz post na forum los omegas bestiales tam powinni tobie pomóc .

Ja mam taką omegę na instalce II gen, nie mam zastrzeżeń. Pali 13l. Może sekwencja była by lepsza ale II gen też się sprawdza.

omega 2,5 V6 na II gen ?? a ile razy Ci juz maske otworzylo ?? Nie ma ch... na mariole. 2,5 V6 nawet na sekwencji potrafi platac figle. Za duzo elektroniki, non stop lapane bledy, co wieczor w domu reset komputera.... Bron Boze do tego auta gaz. Jakikolwiek.

To moje doswiadczenia z tym modelem - 4 razy w roznych warsztatach, i to takich co naprawde do innych samochodow zakladali mi gaz i wszystko bylo cacy.

Jak to na allegro mowia - negatyw - NIE POLECAM )

ps. jednemu kolesiowi znojomemu zalozyli teraz niedawno instalacje. Szczesciarzowi nic nie strzela, nie wybucha, nie gasnie, pali normalnie, ale jak jest po za miastem. W miescie samochod w korku gotuje sie w kilka minut - temperatura moment na czerwonym polu. I chlopaki od gazu nie maja pojecia co jest.

koniecznie zdejmuj kolektory i daj nowe uszczelki.
kolektory dokrecaj jak głowice zaczynajac od środka i na kluczy dynamometrycznym tak jak piszą w książkach. zwróc też uwage na stan inst. wysokiego napiecia. cewki dość często padaja.