Błotnik przedni

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
mam pytanie - jak zdemontować przedni błotnik? są śruby u góry, widoczne po otwarciu maski, jedna koło chlapacza, gdzieś jeszcze?

Czy w błotnik starego typu (na okrągły kierunkowskaz boczny) da się wmontować kierunek nowego typu (prostokątny)?

Może ktoś ma na zbyciu prawy w kolorze bordowym?

I jeszcze jedna lub dwie śruby(nie pamiętam już) są pod zderzakiem.

Żeby założyć nowy migacz zamiast starego trzeba zmienić kształt otworu w błotniku. Powiększyć go i wyciąć kawałek prostokąta w stronę przodu.

Dzięki za odpowiedź,

Jak dostać się do tych śrub pod zderzakiem? trzeba zdemontować zderzak?

a czy po otwarciu drzwi nie ma jakiejś śruby? Pytam bo moje drzwi się nie otwierają - błotnik się przesunął i zablokował.

** no tak, pisząc powyższe zdanie uświadomiłem sobie, że mogę sprawdzić po lewej stronie... ehhh głupota.

śruby pod maska , śruby pod zderzakiem (ja zdejmowałem) , śruba za kierunkowskazem (odkrecic kierunkowskaz i chyba reflektor)

śruby przy drzwiach odkręcasz po zdjęciu nadkola i chlapacza

[ wiadomość edytowana przez: greenberg dnia 2008-07-30 16:24:14 ]

jesli nie potrzebujesz tego elementu (a z poprzednich postow wynika ze jest pogiety) to szlifierka i delikatnie tni to co nie potrzebne. Ja tak demontowalem blotnik w Clio. Co prawda wiecej zabawy bo sruby i tak trzeba wykrecic ale masz wieksza swobode.

Cytat:
2008-07-30 16:22:39, greenberg pisze:
śruba za kierunkowskazem (odkrecic kierunkowskaz i chyba reflektor)

Tam nie ma żadnej śruby związanej z błotnikiem. Nadkola ani chlapacza też nie trzeba zdejmować.

[ wiadomość edytowana przez: Adam4302 dnia 2008-07-30 18:54:49 ]

dzięki wszystkim za wskazówki, jutro zabieram się za robotę