MK7 i podłaczenie alarmu do kierunków

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

próbuje podłaczyć pilota zdalnego sterowania i alarm do kierunków
reszte juz podłączyłem natomiast kieunki powinny byc na którejś wiązce przewodów do tablicy bezpiecznikowej jednak nie moge znalesc na której
Prosze o pomoc

Pozdrawiem

Krzysztof

teraz ci nie powiem na 1000% ale chyba 2 brązowe sprawdz miernikiem po kolei przy właczonych kiernunkach

Kierunkowskazy u mnie były zmontowane na osobnym kablu dwie diody u Ciebie też pewnie tak jest... koniec kabla z diodami podłączamy jeden kabel do kabla biało-czarnego, a drugi do kabla zielono-czarnego umieszczonych we wtyczce wpiętej do skrzynki przekaźników. tak chyba powinno być, ale ja osobiście rozkręciłem osłonę pod kierownicą (na torksy jest) i tam się podpiełem do kabelków (na "krótko")
aha ale sprawdź miernikiem czy to na 100% są te kable, podepnij się i włącz kierunkowskaz jak będzie co chwila napięcie to jesteś w domu i z drugim tak samo

[ wiadomość edytowana przez: seba2020 dnia 2008-08-01 09:49:15 ]

Moze cos pomoze Klik

Jeśli o instalacje auta chodzi, to z tego, co pamiętam: czerwony i czerwony z niebieskim w środkowym złączu, w poprzek auta, od spodu. Poza tym dostępne także w wiązce idącej do tyłu auta w lewym progu, przy wyłączniku awaryjnych, w kolumnie kierownicy.
Wystarczy lampka, kawałek przewodu, załączone awaryjne i KILKA minut szukania. To chyba najprostsze przewody do wyłapania w aucie.

Link :Matys318 dotyczy pracy ze starą skrzynką na 28 bezpieczników. W MK VII jest inna skrzynka.

[ wiadomość edytowana przez: Blazey dnia 2008-08-01 10:20:59 ]

Witam dziekuje za pomoc jutro bede sprawdzał postaram sie zrobic dokumentacje fotograficzna MK VII i wysłac na forum
Dokladnie jak tu kolega napisał jest inna skrzynka bezpiecznikowa
Jednak informacje sa bardzo pomocne bo troche wyjasniaja zobacze jutro co z tego wyjdzie

Dziekuje

Krzysztof