| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2008-09-10 06:55:03 Z Reguły Toyota pcha czujniki na końcu magistrali olejowej czyli jakiś górny rant głowicy. Czujnik jest nieduży na jednym kabelku. |
BabciaEwa TOYOTA FRIEND Mitsubishi Mirage Kraków | 2008-09-10 11:44:32 Czy w mojej też tak jest ?
Mam podobny problem. |
luquas Toyota Carina Krakow | 2008-09-13 17:31:36 MisiekII,
dzięki za podpowiedź, ale jak z tyłu jak kolektor wydechowy jest z przodu auta?? Pod kolektorem wydechowym jest filtr oleju - to gdzies tam w okolicy?? Pozdro |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2008-09-13 23:22:35
luquas - to było do BabciEwy czyli do silnika diesla. U Ciebie nie wiem jak jest ale na pewno ktoś podpowie. Pozdrawiam |
Piotr_Dzialdowo Toyota Avensis Sol Dzialdowo | 2008-09-15 08:57:56 W Cari II 1.6 czujnik oleju jest z przodu silnika po lewej stronie (patrzac od przodu auta) w okolicach alternatora, jest tam dosc ciezki dostep (znajduje sie we wglebieniu, pod lapa trzymajaca chyba wlasnie alternator). Czujnik jest w bloku silnika i zapina sie na niego jeden kabelek z taka wsuwka. |
luquas Toyota Carina Krakow | 2008-09-15 18:06:00 Dzieki Piotr!
Znalazlem chyba... czy ten czujnik wyglada jak śruba z wielkim łbem? Zaden kabelek mi z niego nie wychodzi ale podejrzewam że jest po prostu urwany dlatego kontrolka nie dziala. Czy kabelek który idzie do czujnika jest żółto-czarny i wychodzi z wiazki głównej idacej do alternatora? Dzieki za pomoc! Pozdro! Luk |
Piotr_Dzialdowo Toyota Avensis Sol Dzialdowo | 2008-09-16 09:45:18 Dokladnie tak wyglada taka duza sruba z mosiezna koncowka a jezeli chodzi o przewod to napisze pozniej bo musze sprawdzic - ale raczej tak bo podczas grzebania przy alternatorze zawsze sie odczepial od czujnika i ciezko bylo go zalozyc z powrotem - pozdrowionka. |