Jak podci±gn±æ sprzêg³o w mk6

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
Witam potrzebuje podci±gn±æ sprzêg³o ale nie bardzo wiem jak, bo przy pedle nie zauwa¿y³em jakiego¶ miejsca na klucz albo imbus, a pod mask± jets jedynie mocowanie linki i tez nie ma ¿adnej regulacji mo¿e kto¶ wie jak temu podo³aæ?

nie naci±gniesz bo tam jest samo napinacz i pewnie ju¿ siê skoñczy³ skoro jest luz i siê dalej nie napina

NIEWIEM CZY JEST LUZ , WIEM ¿E TRZECI BIEG MI NIE CHCE WCHODZIæ i wydaje mi sie ze to przez to ale nie wiem jak temu zaradziæ czy wymieniæ sprzêd³o czy napinacz co sam niewiem co. ale na zimnym silniku wszystko chodzi oki wiêc sam juz niewiem za co sie braæ

je¿eli nie wchodzi tylko 3eci bieg to nie wina sprzêg³a tylko skrzyni. Piszesz ¿e na zimnym jest ok mi to wygl±da na synchronizator ,po prosty jak jest zimny to olej jest gêstszy i przy zmianie biegu ko³a zêbate w skrzyni szybciej siê zatrzymuj± i nie jako pomagaj± synchronizatorowi wyrównaæ prêdko¶æ na rzadszym oleju ju¿ sam synchronizator sobie nie radzi ,tak jest moja teoria ale mogê siê myliæ

niechcia³a mi czasem wchodziæ 3-jka to zmieni³em olej i obecnie mam skrzynie jak w F1 szybka precyzyjna cicha mocna ;]

to w zwi±zku z tym mam pytanko gdzie sprawdziæ stan oleju w skrzyni lub ewentualnie którêdy go wlaæ bo nie mam bladego pojêcia