Filtr paliwa Carina E

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Mam pytanko do forumowiczowGdzie jest umieszczony i jak sie wymienia filterek paliwa w Carinie E 1994r 2.0 benzynkaZ gory dziekuje i pozdrawiam

stawiam na gdzieś po prawej , poniżej zbiorniczka płynu hamulcowego - zajrzyj w te okolice... przynajmniej tak jest u mnie... może Perzan coś więcej napisze - w końcu on taką śmiga

Dokładnie pod pompą ABS-u czyli i pod pompą hamulcową.

Pozdro.

bingo!! tak jak w Camry

w 4A-FE tez tak jest umieszczony filtr paliwa wydaje mi sie ze w wiekszosci Toyot tak jest umieszczony

dokładnie

Wyglada to mniej wiecej tak

Ta czesc na samym dole z lewej strony w krztałcie przypominajacym "dzwoneczek" to własnie filtr paliwa

jak to jest z tą wymianą ?
dziś byłem się pytać w sklepie, gdzie wymieniają oleje, filtry itp. o cenę i możliwość zamontowania na miejscu.
gość się skrzywił i powiedział: sprzedać tak, wymienić nie, bo dostępu nie ma i trzeba się męczyć, a za to będzie ewentualnie spora dopłata.
ja nawet nie próbowałem śrubki ruszać, ale widziałem, że nie jest tam aż tak ciasno.
jakiś komentarz ? może manual ?

ps. cena w Rzeszowskim ASO na dziś do Cariny E 1.8 to 169zł i dwa dni czekania na sprowadzenie

[ wiadomość edytowana przez: Talus dnia 2008-08-06 01:06:35 ]

Cytat:
2008-08-06 01:04:38, Talus pisze:
[...]widziałem, że nie jest tam aż tak ciasno. jakiś komentarz ?

To spróbuj go wymienić

Cytat:
może manual ?[...]

Na razie brak. Przegapiłem okazję jak miałem zrzuconą belkę poprzeczną Wtedy to dojście było piękne...
Pozdro.

ja mam 1,6 i mechanik zdejmował mi filtr już 2 razy, ale wygląda to tak że jeden gość wchodzi na silnik drugi podnosi samochód i coś od dołu pomaga temu co na silniku siedzi :-/ wiec za proste to chyba nie jest.