Zmiana tylniego zawieszenia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ze względu na to iż często w tyle mam 3osoby musialem moje obniżone zawieszenie nieco podnieść.
I tak zamiast sprężyn niskich od Calibry założyłem ,standart
od lanosa tylko wzmacniane Biało-Niebieskie,a z amortyzatorow
zamiast olejowych Monroe zalożyłem gazowe Kayaby.
Ogolnie wlaściwości jezdne ,nieci się pogorszyły,ale auto podnoiosłem o parę centymetrów.
Acha zgadnijcie ile zaplaciłem za wymianę Amorków i sprężyn?
Aż się zdziwiłem iż są jeszcze normalni mechanicy nie tylko zdziercy!
koszt=80zł
Pzdr darekM

To rzeczywiście niewiele, jednak pamiętac trzeba, że z tyłu jest mniej roboty

Cytat:
2003-07-29 19:30:22, Maciej75 pisze:
To rzeczywiście niewiele, jednak pamiętac trzeba, że z tyłu jest mniej roboty

Na przodzik dla zainteresowanych z Gdańska cena wymiany amorków z przodu to 70 zł

Wy w Gdańsku to nie dajecie ludziom zarobić, zanizacie ceny i tworzycie nieuczciwą konkurencje i powiedz jeszcze, że w ramach tego jest ustawienie zbiezności

Macieju75 nie dziw się, że w Gdańsku wymiana kosztuje 70 PLN (aż 70 PLN). W Poznaniu na ul. Suszki kosztuje 29 PLN/szt. co daje razem 58 PLN (plus amorki oczywiście) do każdego samochodu (sam wymieniałem wcześniej w BMW-gościu pyknął mi amorki w 1 - słownie "jedną" godzinkę). A czy po wymianie amorów trza robić zbieżność-przecież nie rusza końcówek drążków tylko je wybija...?

PZDR.

No nie, znowu powiedza, że poznaniaków wyrzucono ze Szkocji za skapstwo
A swoją drogą jak tanio to pewnie kiepsko
Natomast co do ustawienia zbiezności to są dwie szkoły - taka którą Ty reprezentujesz i inna która mówi, że po każdej interwencji w zawieszenia kontrola zbiezności jest wskazana, ja przy okazji wymiany amorków i sprężyn, czy pózniej końcówek drązków takie ustawienie zleciłem - także z tego powodu, że nigdy wczesniej nie było one w moim aucie przeprowadzane.

Cytat:
A swoją drogą jak tanio to pewnie kiepsko
Natomast co do ustawienia zbiezności to są dwie szkoły - taka którą Ty reprezentujesz i inna która mówi, że po każdej interwencji w zawieszenia kontrola zbiezności jest wskazana

Wcale nie kiepsko !Samochód prowadził się xtra!
A czy jak zmienili Ci te amorki to widziałeś co gościu robił z tą zbieżnością czy tylko powiedział "USTAWIONE" i git?

Wcale nie chodzi o skąpstwo bo furki trzeba naprawiać dobrze i tanio albo tanio i dobrze!

POZDRO.

Zostało ustawione i git.
Espero prowadzi sie eXtra??? To z załozenia jest fałszywa teza

Cytat:
Espero prowadzi sie eXtra??? To z załozenia jest fałszywa teza

Nie twierdzę, że ESPERO prowadzi się xtra tylko, że BMW po wymianie amorków prowadziło się xtra!!!!!!

Cytat:
Zostało ustawione i git.

Czyli co? Pokręcił Ci końcówkami drążków kierowniczych? Widziałeś to? Bo co innego mógłby zrobić ?

POZDRO.

Niestety nie potrafię opowiedziec Tobie szczegółów tej czynności, choc byłem przy niej obecny, wszystko odbywało sie w zakładzie specjalizujacym się w ustawianiu geometrii auta przy uzyciu sprzetu. Wartosci potrzebne do własciwego ustawienia sa czerpane z katalogu i odpowiadają konkretnie danemu modelowi auta.
Uprzedzając ewentualne Twoje watpliwości nie miałem i nie mam poczucia, iz przeprowadzając te badanie zostałem naciagniety, czy tez oszukany. Inna sprawa to taka, że nie mam tendencji do spogladanie mechanikom na rece przy ich pracy, moja kontrola ogranicza się jedynie do sprawdzenia czy zlecone czynnosci zostały wykonane.

Nie miałem zamiaru Cię wkurzyć!?

Pytam tylko bo w Espero z tego co wiem można sobie pokręcić tylko końcówkami drążków, bo nic innego nie idzie zrobić!

A możesz powiedzieć za ile to robiłeś i gdzie?

Sam bym sprawdził czy u mnie nie trzeba by ustawić zbieżności?!

PZDR.

Wkurzyć??? Nie, jestem jak zwykle zupełnie spokojny, chyba słowo pisane jest winne temu, że nie pozwala prawidłowo odgadnac nastroju rozmówcy.
Ten zakładzik jest na ulicy Syrokomli (specjalizuje sie w peugeotach) a wiec nie daleko od tego goscia od amortyzatorów, którego adres Tobie już jakiś czas temu podawałem, rozumiem ze wybrałeś warsztat na ul. Suszki?
Cena za zbieznośc okragła tzn 50 zł - czasem wydaje mi się, że nizsze stawki za jakąkolwiek robote przy aucie już nie istnieją

Też macie zamiast ikonek różne kwadraciki i krzyzyki???

U tego gościa co poleciłeś na Syrokomli wymieniłem faktycznie za 50 PLN tarcze i klocki hamulcowe - spoko facet do pogadania!

Na Suszki wymieniałem raz amory w BMW (bo tanio było i dobrze )!

A ta zbieżność to za tym gościem?
Ja mam ikonki nie krzyżyki !

Zbieznośc to praktycznie po drugiej stronie ulicy, ale to chyba nie stanowi problemu bo warsztatów jest wiele.