Ceramizery - kie licho?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak jak w temacie, czy ktoś stosował to ustroistwo w swoim silniku lub innych podzespołach? Czy nadają się do Naszych silników?
Na stronach motonews jest duża reklama, która także pojawia się w rezultacie także na dole Naszego forum. Dodatkowo podaję LINK do poczytania jeśli ktoś nie wie o co pytam.
Ciekaw jestem czy to naprawde działa czy też będzie tak jak z magnetyzerami

[ wiadomość edytowana przez: YeLonkoskY dnia 2006-11-22 22:37:27 ]

Jak komuś zmiejszy zużycie paliwa o min.10% (bo 3 czy 5% to nikt nie zauważy) to sobie kupię, a tak to wolę browary.

ja wiem jedno magnetyzery odnoszą skutek - napewno nie taki jaki piszą ale jakiś musi być, bo jak se założyłem magnes neodymowy na przewód z gazem , to zaraz po odpaleniu lampion czek endżajn mi się zajarzył i generalnie o litra / 100km więcej zaczął chlipać, żadnych innych efektóe nie zauważyłem...

Na początku września zastosowałem to cudo w swoim Esperalu
1,8 LPG przeleciałem ok 4 tkm i wydaję się że efekt jest . Motor łatwiej wkręca się w obroty , chodzi ciczej i zużycie LPG chyba trochę spadło 0,8 - 0,5 l/100 są to moje subiektywne odczucia.
Brat po mojej namowie zastosował to w Sienie 1,6 16V ale żadniej poprawy nie odczuł

No to może warto rozważyć zakup tego cuda tym bardziej, że koszt nie jest aż tak duży.

A ja polecam dodatek zwany Militec, tyle że do skrzyni biegów.

W połączeniu z dobrym syntetykiem powoduje, że elementy skrzyni naprawdę o wiele mniej się zużywają.

Pozdrawiam - SpeedR

Cytat:
2006-11-23 11:52:46, SpeedR pisze:
A ja polecam dodatek zwany Militec, tyle że do skrzyni biegów. W połączeniu z dobrym syntetykiem powoduje, że elementy skrzyni naprawdę o wiele mniej się zużywają. Pozdrawiam - SpeedR

A czy jest róznica w pracy skrzyni?
Chodzi mi o łatwość wpinania biegów.

Cytat:
2006-11-23 11:54:55, kisztan pisze:
A czy jest róznica w pracy skrzyni? Chodzi mi o łatwość wpinania biegów.

Generalnie rzecz ujmując każdy porządny syntetyczny olej zapewni właściwą... albo lepiej - łatwiejszą pracę skrzyni biegów.

Osobiście polecam syntetyki o lepkości 75W - 90.

Jeśli ktoś baaaaaardzo lubi agresywną zmianę biegów w okresie letnim może zastosować nawet olej o lepkości 75W - 140.
Na zimę odradzam, gdyż auto po prostu "jedzie na luzie" po uruchomieniu silnika.

Militec jest o tyle solidnym środkiem, że łączy się z metalem zapewniając o wiele mniejsze zużycie synchronizatorów i zębów skośnych skrzyni i dyfru.

Poza tym jest niezwykle uniwersalny.
Dobrym przykładem jest dodanie ok. 30 ml. Militeca do układu wspomagania kierownicy. Nawet na ucho wychwycimy o wiele cichszą pracę maglownicy (i pompy) w skrajnych położeniach kół.

Chociaż nie mam żadnego interesu w reklamowaniu ww. specyfiku dażę go naprawdę wysokim współczynnikiem zaufania.

W Espero wspomaga pracę skrzyni.

Z kolei w Nubirze i Land Cruiser' rze dodaję go dodatkowo do wspomagania i układu klimatyzacji.

Pozdrawiam - SpeedR

Cytat:
2006-11-23 12:02:38, SpeedR pisze:
Militec jest o tyle solidnym środkiem, że łączy się z metalem zapewniając o wiele mniejsze zużycie synchronizatorów i zębów skośnych skrzyni i dyfru.

Powiedz... na jaką cholerę? Komuś się skrzynia rozleciała przed przerdzewieniem budy dlatego, że nie używał w/w środka?

Cytat:
Nawet na ucho wychwycimy o wiele cichszą pracę maglownicy (i pompy) w skrajnych położeniach kół.

J.W.

SpeedR możesz załatwić org Militec-1 ?

Dystrybutor z Pabianic od 6 miesięcy milczy...

Pozdro

Tu raczej Piotrze chodzi o precyzyjniejszą (czyt. milszą) pracę podzespołów.
Denerwuje mnie pojawiający się co jakiś czas cichutki zgrzyt przy redukcji na III bieg, lub niemoc wciśnięcia I biegu przy prędkości 30km/h (czasami w zimie takie extremum jest potrzebne).

A jeśli idzie o inne duperele tylu spojler, biu ledy, itp to mam identyczne zdanie jak TY

Cytat:
2006-11-23 13:24:22, Zoltar pisze:
SpeedR możesz załatwić org Militec-1 ? Dystrybutor z Pabianic od 6 miesięcy milczy... Pozdro

Podaj jeszcze cenę ile to kosztuje, bo też jestem zainteresowany

Cytat:
2006-11-23 13:24:22, Zoltar pisze:
SpeedR możesz załatwić org Militec-1 ? Dystrybutor z Pabianic od 6 miesięcy milczy... Pozdro

Jak najbardziej, mam jednego stałego dostawcę.

Jeśli do chwili obecnej cena w detalu się nie zmieniła to wynosi ok. 70 zł. za opakowanie.

Cytat:
Denerwuje mnie pojawiający się co jakiś czas cichutki zgrzyt przy redukcji na III bieg, lub niemoc wciśnięcia I biegu przy prędkości 30km/h (czasami w zimie takie extremum jest potrzebne).

Akurat brak możliwości wrzucenia I-go biegu przy nawet minimalnej prędkości wynika z faktu, że w Espero I-szy bieg nie posiada synchronizacji.

Wiem... też bywa, że mnie to drażni.

Pozdrawiam - SpeedR

Cytat:
2006-11-23 15:19:54, SpeedR pisze:
Akurat brak możliwości wrzucenia I-go biegu przy nawet minimalnej prędkości wynika z faktu, że w Espero I-szy bieg nie posiada synchronizacji. Wiem... też bywa, że mnie to drażni. Pozdrawiam - SpeedR

Espero nisynchronizowny ma tylko bieg wsteczny pozostałe mają syncronizacje tak pisze w książce Morawskiego

Cytat:
2006-11-23 15:19:54, SpeedR pisze:
w Espero I-szy bieg nie posiada synchronizacji.

Ty, taki wydawało by się spec i taką głupotę walnąłęś
Ostatnie auto bez synchronizacji jedynki to był sraluch i kur*wsko zgrzytał jak próbowałeś wrzucić jedynkę tocząc się do skrzyżowania.

Cytat:
2006-11-23 15:53:24, jery44 pisze:
Espero nisynchronizowny ma tylko bieg wsteczny pozostałe mają syncronizacje tak pisze w książce Morawskiego

no proszę....

Nikt nie jest nieomylny...to normalne....zanudzilibyśma siem na tym świecie

ale PIERD....ĄĆ takiego lapsusa o ESPERO ???

Łukasz !!!....LITOŚCIIIIIIIIIII

Można wbić i przy 30 km/h

Kwestia wyczucia

Łukasz zgłosze sie, albo wpadne przy okazji jakiejs wizyty w stolicy

Uwielbiam to forum! Pytanie o ceramizery, a od połowy wątku o skrzyni biegów i wrzucaniu jedynki przy 30km/h!!!
Według Pana Morawskiego próba wrzucenia jedynki powyżej prędkości = 16km/h może spowodować uszkodzenie skrzyni. Nie twierdzę, że się nie da ale wolę nie sprawdzać.
Pozdrawiam i szczerze podziwiam sposób rozwijania się wątków (nigdy nie wiadomo czego się człowiek dowie)!

Ten Morawski równie dobrze niech pisze poradniki seksualne

No fakt, chłopak nieomylny nie jest (np. sławny korek spustu cieczy chłodzącej z chłodnicy ) ale może lepiej niech nie pisze poradników seksualnych bo dzieci przestaną się rodzić
A z tymi 16km/h to autentyczny cytat. Może jest w nim ziarnko prawdy?