| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
YeLonkoskY Klubowy Weteran Ford Focus / Opel As ... Warszawa | 2006-11-22 22:31:56 Tak jak w temacie, czy ktoś stosował to ustroistwo w swoim silniku lub innych podzespołach? Czy nadają się do Naszych silników?
Na stronach motonews jest duża reklama, która także pojawia się w rezultacie także na dole Naszego forum. Dodatkowo podaję LINK do poczytania jeśli ktoś nie wie o co pytam. Ciekaw jestem czy to naprawde działa czy też będzie tak jak z magnetyzerami
[ wiadomość edytowana przez: YeLonkoskY dnia 2006-11-22 22:37:27 ] |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-11-23 08:06:39 Jak komuś zmiejszy zużycie paliwa o min.10% (bo 3 czy 5% to nikt nie zauważy) to sobie kupię, a tak to wolę browary. |
sweeper23 espero 2.0 lpg Gdańsk | 2006-11-23 09:25:02 ja wiem jedno magnetyzery odnoszą skutek - napewno nie taki jaki piszą ale jakiś musi być, bo jak se założyłem magnes neodymowy na przewód z gazem , to zaraz po odpaleniu lampion czek endżajn mi się zajarzył i generalnie o litra / 100km więcej zaczął chlipać, żadnych innych efektóe nie zauważyłem... |
YeLonkoskY Klubowy Weteran Ford Focus / Opel As ... Warszawa | 2006-11-23 11:46:24 No to może warto rozważyć zakup tego cuda tym bardziej, że koszt nie jest aż tak duży. |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2006-11-23 11:52:46 A ja polecam dodatek zwany Militec, tyle że do skrzyni biegów.
W połączeniu z dobrym syntetykiem powoduje, że elementy skrzyni naprawdę o wiele mniej się zużywają. Pozdrawiam - SpeedR |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2006-11-23 11:54:55
A czy jest róznica w pracy skrzyni? Chodzi mi o łatwość wpinania biegów. |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2006-11-23 12:02:38
Generalnie rzecz ujmując każdy porządny syntetyczny olej zapewni właściwą... albo lepiej - łatwiejszą pracę skrzyni biegów. Osobiście polecam syntetyki o lepkości 75W - 90. Jeśli ktoś baaaaaardzo lubi agresywną zmianę biegów w okresie letnim może zastosować nawet olej o lepkości 75W - 140. Na zimę odradzam, gdyż auto po prostu "jedzie na luzie" po uruchomieniu silnika. Militec jest o tyle solidnym środkiem, że łączy się z metalem zapewniając o wiele mniejsze zużycie synchronizatorów i zębów skośnych skrzyni i dyfru. Poza tym jest niezwykle uniwersalny. Dobrym przykładem jest dodanie ok. 30 ml. Militeca do układu wspomagania kierownicy. Nawet na ucho wychwycimy o wiele cichszą pracę maglownicy (i pompy) w skrajnych położeniach kół. Chociaż nie mam żadnego interesu w reklamowaniu ww. specyfiku dażę go naprawdę wysokim współczynnikiem zaufania. W Espero wspomaga pracę skrzyni. Z kolei w Nubirze i Land Cruiser' rze dodaję go dodatkowo do wspomagania i układu klimatyzacji. Pozdrawiam - SpeedR |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2006-11-23 13:24:22 SpeedR możesz załatwić org Militec-1 ?
Dystrybutor z Pabianic od 6 miesięcy milczy... Pozdro |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2006-11-23 13:27:18 Tu raczej Piotrze chodzi o precyzyjniejszą (czyt. milszą) pracę podzespołów.
Denerwuje mnie pojawiający się co jakiś czas cichutki zgrzyt przy redukcji na III bieg, lub niemoc wciśnięcia I biegu przy prędkości 30km/h (czasami w zimie takie extremum jest potrzebne). A jeśli idzie o inne duperele tylu spojler, biu ledy, itp to mam identyczne zdanie jak TY
|
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2006-11-23 15:19:54
Jak najbardziej, mam jednego stałego dostawcę. Jeśli do chwili obecnej cena w detalu się nie zmieniła to wynosi ok. 70 zł. za opakowanie.
Akurat brak możliwości wrzucenia I-go biegu przy nawet minimalnej prędkości wynika z faktu, że w Espero I-szy bieg nie posiada synchronizacji. Wiem... też bywa, że mnie to drażni. Pozdrawiam - SpeedR |
jery44 Espero Malbork | 2006-11-23 15:53:24
Espero nisynchronizowny ma tylko bieg wsteczny pozostałe mają syncronizacje tak pisze w książce Morawskiego |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-11-23 17:50:42
Ty, taki wydawało by się spec i taką głupotę walnąłęś
Ostatnie auto bez synchronizacji jedynki to był sraluch i kur*wsko zgrzytał jak próbowałeś wrzucić jedynkę tocząc się do skrzyżowania. |
rudi Espero Wloclawek | 2006-11-23 18:19:39
|
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-11-23 18:42:46 no proszę....
Nikt nie jest nieomylny...to normalne....zanudzilibyśma siem na tym świecie
ale PIERD....ĄĆ takiego lapsusa o ESPERO ???
Łukasz !!!....LITOŚCIIIIIIIIIII ![]() ![]() |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2006-11-23 20:03:00 Można wbić i przy 30 km/h
Kwestia wyczucia Łukasz zgłosze sie, albo wpadne przy okazji jakiejs wizyty w stolicy |
Maciej_P Klubowy Weteran ESPERO Warszawa | 2006-11-24 00:27:45 Uwielbiam to forum! Pytanie o ceramizery, a od połowy wątku o skrzyni biegów i wrzucaniu jedynki przy 30km/h!!!
Według Pana Morawskiego próba wrzucenia jedynki powyżej prędkości = 16km/h może spowodować uszkodzenie skrzyni. Nie twierdzę, że się nie da ale wolę nie sprawdzać. Pozdrawiam i szczerze podziwiam sposób rozwijania się wątków (nigdy nie wiadomo czego się człowiek dowie)! |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2006-11-24 00:29:15 Ten Morawski równie dobrze niech pisze poradniki seksualne |
Maciej_P Klubowy Weteran ESPERO Warszawa | 2006-11-24 00:35:06 No fakt, chłopak nieomylny nie jest (np. sławny korek spustu cieczy chłodzącej z chłodnicy ) ale może lepiej niech nie pisze poradników seksualnych bo dzieci przestaną się rodzić
A z tymi 16km/h to autentyczny cytat. Może jest w nim ziarnko prawdy? |