Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Andrzej-Hary Omega A Caravan Starogard | 2005-07-29 23:09:02 Wiem że podobny temat był już poruszany, ale niechodzi mi o to czy ładnie wygląda http://www.rotanes.de/html/edi_s_omega_a_caravan.html, ale o pomoc jak to wykonać jak najmiejszym nakładem. Może któryś z kolegów przerabiał tak nadkola i coś podpowie, a może jakiś sugestie.Dzięki z góry. Pozdrawiam. ![]() |
![]() Adrian_M Mazda 323F BJ DiTD Ostrowiec Świętokrzyski | 2005-07-29 23:35:12 czytaj forum!!
była juz mowa na temat Omegi znajdującej sie pod tym linkiem |
![]() Edmund_Dantes LOB SYMPATYK OPEL OMEGA Gorzów Wlkp. | 2005-07-30 05:15:19 Witam
Po Gorzowie lata taki Caravanik , któremu właściciel "przeszczepił" tylne nadkola z golfa II ( podobno żadna filozofia dla blacharza ) , efek jest calkiem przyzwoity . Pozdrawiam Edmund Dantes |
redi DEADSOUL Kombi MV6 Łódz | 2005-07-30 17:28:41 Ja przerobiłem nadkola od Scorpio (reperaturki ) z kwasówki pasują ładnie i naprawde mi sie podoba ![]() ![]() ![]() |
kielkac | 2005-07-30 17:59:46 daj fotki... ![]() |
redi DEADSOUL Kombi MV6 Łódz | 2005-07-30 21:36:31 Niemam czym zrobić zdięć ale jakby ktoś z Łodzi był na tyle uczynny na zrobienie paru fotek mojej omci to bardzo chetnie ![]() ![]() ![]() |
MEGA_3 LOB WETERAN caravany dziwne Kalisz | 2005-07-31 15:12:57 ...kupić browar lub gorzelnię by się napić ![]() jak z blacharstwem pójdzie Ci tak jak z "lakierowaniem błotnika w piwnicy" to życzę powodzenia ![]() |
OMENATOR OMEGA & SENATOR Lębork | 2005-07-31 23:38:42 No niewiem "kielkac"
Ja w życiu dążę do tego abym miał gdzie się zajmowac własnym samochodem. Tak więc rok temu doczepiłem do mojego budynku wiatę ( taki dach na szerokość domu i odstający na 3,5 metra wgłąb mojego terenu. Od 10 czerwca jestem w trakcie budowy kanału samochodowego, bo straciłem garaż z kanałem 2 lata temu.. Wszystko jeżeli chodzi o kanał i dach było robione samodzielnie. Żadnych pseudo pomocników z zewnątrz. Tylko przychodzili sąsiedzi i pouczali "to rób tak a to srak". A same lewusy do roboty. A propos ulicy. Jeszcze kilka miesięcy temu musiałem zimą leżeć na błocie na kawałku folii (na ulicy której się tak boisz!!!) pod samochodem. Na błocie zmieniałem swożnie i elementy zawieszenia. Leżąc na gołej ziemi pod samochodem naprawiałem wydech. I mógłbym wymieniać a wymieniać ile razy leżałem na mrozie pod samochodem. To się nazywa poświęcenie w ramach motoryzacji ![]() Od jutra zaczynam budowę wyciągarki bramowej do wyciągania silnika. No trzeba coś robić. Mega 3 a skąd wiesz jak mi poszło z lakierowaniem błotnika? Przy okazji mi się wiesz nudziło i pomalowałem cały bok i jeszce maskę. Tego chyba nie wiedziałeś. ![]() ![]() ![]() ![]() Zresztą lepiej wrócić do tematu nadkoli. Bo to ważne jest!!! Jak pisałem , gdzieś widziałem reparturki od Senatora chyba nowe na sprzedaż. Gdzieś w wykazie części jakiejś firmy w internecie. One chyba by najlepiej pasowały do Omegi. Jak znajdę gdzie je mieli to napiszę. |
![]() SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2005-08-02 20:48:46 Dobre podejście,bardzo dobre jeśli chodzi o działania motoryzacyjne ![]() Do Seńka udało Ci sie znaleźć gdzieś reparaturki tylnich nadkoli,gdzie?? Ja szukałem w różnych sklepach motoryzacyjnych i nigdzie nie mieli w ofercie,bo podobnież nie występują.Tylko dziwna sprawa ![]() |
![]() Szarbia Ford Sierra Powiat Wolomin | 2005-08-02 22:31:48
Nie jestem znawca A ani tez Senatora, ale wydaje mi sie ze jedyna rzecza spawana, ktora rozni nadwozia tychze jest wlasnie wykroj tylnego blotnika. No chyba, ze ktos chce przerobic A na S lub odwrotnie. |
Wheeler_Dealers Mosty | 2007-04-19 13:44:04 CZeść.
Temat już jest stary ale mnie czeka taka przeróbka i chciałbym się dowiedzieć czy ktoś może wynalazł jakieś sposoby znalezienia najlepiej pasujących nadkoli od innych aut? Już wiem że od Golfa II i Scorpio. Najlepiej byłoby kupic reparturki od senatora z niemiecpo 250 zł sztuka. Ale za drogo . |
![]() kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2008-08-05 15:21:41 Temacik stary ale euro tańsze, więc ma może ktoś namiar na te reparaturki od senia?
|
Impaler88666 Omega A 2,3 TD Kombi Częstochowa | 2008-08-10 23:12:57 Opcja fajna. Odmładza bestię ![]() Jednak ja jestem zwolennikiem standardowych chociaż usunięcie listw bocznych i wygładzenie blachy nadaje niezły klimacik. Pytanie jednak takie: gdzie znaleźć tylnie nadkola, reperaturki boków nadkola i całego tyłu, tzn. od nadkola do nadkola poniżej listw?? Zastanawiam się też czy nie lepiej poszukać starej omy na szrocie i poprostu wyciąć co się da. Niestety z czystą blachą to ciężko będzie ![]() |
omegolotC30NE Czerwin | 2008-08-11 18:36:00
do omegi sprawa prosta- w sklepie; reperaturka wewnętrzna nadkola jest dość droga, ja płaciłem z opustem 150 za szt, |
Impaler88666 Omega A 2,3 TD Kombi Częstochowa | 2008-08-11 19:31:09
Pytałem w trzech i nie prowadzą już. MOże jakiś namiar? ![]() |
omegolotC30NE Czerwin | 2008-08-11 20:37:05 Proszę ![]() Uderz tutaj www. bhmd.pl klick [ wiadomość edytowana przez: omegolotC30NE dnia 2008-08-11 20:42:43 ] |
Impaler88666 Omega A 2,3 TD Kombi Częstochowa | 2008-08-23 16:35:52 Ok dzięki ![]() |