MotoNews.pl

Omega A tylne nadkola!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiem że podobny temat był już poruszany, ale niechodzi mi o to czy ładnie wygląda http://www.rotanes.de/html/edi_s_omega_a_caravan.html, ale o pomoc jak to wykonać jak najmiejszym nakładem. Może któryś z kolegów przerabiał tak nadkola i coś podpowie, a może jakiś sugestie.Dzięki z góry. Pozdrawiam.

czytaj forum!!
była juz mowa na temat Omegi znajdującej sie pod tym linkiem

Witam

Po Gorzowie lata taki Caravanik , któremu właściciel "przeszczepił" tylne nadkola z golfa II ( podobno żadna filozofia dla blacharza ) , efek jest calkiem przyzwoity .

Pozdrawiam
Edmund Dantes

Ja przerobiłem nadkola od Scorpio (reperaturki ) z kwasówki pasują ładnie i naprawde mi sie podoba

daj fotki...

Niemam czym zrobić zdięć ale jakby ktoś z Łodzi był na tyle uczynny na zrobienie paru fotek mojej omci to bardzo chetnie

Ja też będę tak robił u mnie w omedze A Caravan.

Ale raczej chciałbym to zrobić sam a nie dawać do blacharzy.

Do blacharzy to samochody mogą sobie dawać kobiety , dzieci i starcy.
Trzeba byś facetem i samemu się z to brać.

Wkrótce kupuję migomat.
Mam całego Senatora na części.
Całą buda do testów i nauki więc będę iałna czym experymentować.
Trzeba się uczyć a nie do końca życia być zdanym na pseudo mechaników i blacharzy lakierników.

Ale a propos tych nadkoli.

Od czego by najlepiej pasowały do Omy Caravan?

Można chyba jeszce kupić od Senatora bo gdzieś widziałem.

Cytat:
2005-07-31 13:38:42, OMENATOR pisze:
Do blacharzy to samochody mogą sobie dawać kobiety , dzieci i starcy. Trzeba byś facetem i samemu się z to brać.

i gdzie mam to ku**a wg ciebie zrobic? na ulicy? jak nawet garazu nie mam...

Cytat:
2005-07-31 13:38:42, OMENATOR pisze:
Mam całego Senatora na części. Całą buda do testów i nauki więc będę iałna czym experymentować.

jasne... kupie zaraz senatora na czesci i bede sie na nim uczyl. kupie tez dzialke i bede sie uczyl budowac domy, kupie tez piec do pieczywa i... itd.

...kupić browar lub gorzelnię by się napić

jak z blacharstwem pójdzie Ci tak jak z "lakierowaniem błotnika w piwnicy" to życzę powodzenia

No niewiem "kielkac"

Ja w życiu dążę do tego abym miał gdzie się zajmowac własnym samochodem.

Tak więc rok temu doczepiłem do mojego budynku wiatę ( taki dach na szerokość domu i odstający na 3,5 metra wgłąb mojego terenu.

Od 10 czerwca jestem w trakcie budowy kanału samochodowego, bo straciłem garaż z kanałem 2 lata temu..

Wszystko jeżeli chodzi o kanał i dach było robione samodzielnie. Żadnych pseudo pomocników z zewnątrz. Tylko przychodzili sąsiedzi i pouczali "to rób tak a to srak". A same lewusy do roboty.

A propos ulicy.
Jeszcze kilka miesięcy temu musiałem zimą leżeć na błocie na kawałku folii (na ulicy której się tak boisz!!!) pod samochodem.
Na błocie zmieniałem swożnie i elementy zawieszenia.
Leżąc na gołej ziemi pod samochodem naprawiałem wydech.
I mógłbym wymieniać a wymieniać ile razy leżałem na mrozie pod samochodem.

To się nazywa poświęcenie w ramach motoryzacji

Od jutra zaczynam budowę wyciągarki bramowej do wyciągania silnika.

No trzeba coś robić.

Mega 3 a skąd wiesz jak mi poszło z lakierowaniem błotnika?
Przy okazji mi się wiesz nudziło i pomalowałem cały bok i jeszce maskę. Tego chyba nie wiedziałeś.

Zresztą lepiej wrócić do tematu nadkoli. Bo to ważne jest!!!

Jak pisałem , gdzieś widziałem reparturki od Senatora chyba nowe na sprzedaż. Gdzieś w wykazie części jakiejś firmy w internecie.

One chyba by najlepiej pasowały do Omegi.

Jak znajdę gdzie je mieli to napiszę.

Dobre podejście,bardzo dobre jeśli chodzi o działania motoryzacyjne
Do Seńka udało Ci sie znaleźć gdzieś reparaturki tylnich nadkoli,gdzie?? Ja szukałem w różnych sklepach motoryzacyjnych i nigdzie nie mieli w ofercie,bo podobnież nie występują.Tylko dziwna sprawa ,bo tak samo się sypią jak w każdym starym oplu.

Cytat:
2005-07-31 23:38:42, OMENATOR pisze:
Jak pisałem , gdzieś widziałem reparturki od Senatora chyba nowe na sprzedaż. One chyba by najlepiej pasowały do Omegi.

Nie jestem znawca A ani tez Senatora, ale wydaje mi sie ze jedyna rzecza spawana, ktora rozni nadwozia tychze jest wlasnie wykroj tylnego blotnika.
No chyba, ze ktos chce przerobic A na S lub odwrotnie.

CZeść.
Temat już jest stary ale mnie czeka taka przeróbka i chciałbym się dowiedzieć czy ktoś może wynalazł jakieś sposoby znalezienia najlepiej pasujących nadkoli od innych aut?

Już wiem że od Golfa II i Scorpio.

Najlepiej byłoby kupic reparturki od senatora z niemiecpo 250 zł sztuka. Ale za drogo .

Temacik stary ale euro tańsze, więc ma może ktoś namiar na te reparaturki od senia?

Opcja fajna. Odmładza bestię
Jednak ja jestem zwolennikiem standardowych chociaż usunięcie listw bocznych i wygładzenie blachy nadaje niezły klimacik.

Pytanie jednak takie: gdzie znaleźć tylnie nadkola, reperaturki boków nadkola i całego tyłu, tzn. od nadkola do nadkola poniżej listw??

Zastanawiam się też czy nie lepiej poszukać starej omy na szrocie i poprostu wyciąć co się da. Niestety z czystą blachą to ciężko będzie

Cytat:
Pytanie jednak takie: gdzie znaleźć tylnie nadkola, reperaturki boków nadkola i całego tyłu, tzn. od nadkola do nadkola poniżej listw??

do omegi sprawa prosta- w sklepie; reperaturka wewnętrzna nadkola jest dość droga, ja płaciłem z opustem 150 za szt,

Cytat:
2008-08-11 18:36:00, omegolotC30NE pisze:
do omegi sprawa prosta- w sklepie; reperaturka wewnętrzna nadkola jest dość droga, ja płaciłem z opustem 150 za szt,

Pytałem w trzech i nie prowadzą już. MOże jakiś namiar?

Proszę

Uderz tutaj www. bhmd.pl

klick

[ wiadomość edytowana przez: omegolotC30NE dnia 2008-08-11 20:42:43 ]

Ok dzięki