Kontrolka poziomu plynu chlodzacego 126 BIS

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !

Mam szybkie pytanie , czy kontrolka poziomu plynu chlodzacego w BIS'ie dzialal ? Czy na desce zostala umieszczona tylko "na wyrost" ??

działa działa nie żadna atrapa

http://stachmax.republika.pl/porady/czujnik.html

dzieki , a moglbys mi jeszcze powiedziedzc , jak ten czujnik dokladnie jest zamontowany w zbiorniczku ? Czy jest jakos wkrecany w zbiorniczek , czy jest na zakretce (tak jak plynu hamulcowego) ?

up.. ??

nie jestem pewien ale najprawdopodobniej się go obraca o 90 stopni i wyciąga, robisz to zdejmując kratke nawiewu

Nie chodzi mi to jak sie go wyciaga , tylko jak on jest skonstruowany. Czy jest polaczony z korkiem zbiorniczka wyrownawczego , a styki od niega znajduja sie na zewnetrznej stronie tego korka/zakretki, czy tez jest jakos inaczej zamocowany w tym zbiorniczku.

nie możesz tego po prostu rozebrać i sprawdzić? to tylko kilka śrubek.

No wlasnie nie moge , bo tego nie mam. Nie chce tego wykorzystywac w maluchu, poszukuje poprostu jakiegos korka zbiorniczka wyrownawczego z czujnikiem ilosci plynu, przez przypadek zobaczylem gdzies liczniki od bis'a z taka kontrolka , i chcialem sie dowiedziec czy przypadkiem ta zakretka nie bylaby dla mnie odpowiednia. W Sklepach jest to rzecz raczej ciezko osiagalna , w internecie nigdzie nie moglem znalezc zdjecia tej czesci , na pobliskim zlomie tez akurat tej wersji malucha nie mieli. Dlatego prosze o pomoc , kogos kto kiedykolwiek dolewal plynu chlodzacego w maluchu BIS, zeby napisal mi czy zakretka zbiorniczka wyrownawczego jest zwykla , a czujnik znajduje sie gdzie indziej , czy jest polaczona z czujnikiem i dochodza do niej dwa kabelki.

korek jest zwykly - bez żadnych kabelków itp.

i jest identyczny ja w cc700 i byc moze pozostale z rodziny cc i poloneza

Dzieki , wlasnie o taka informacje mi chodzilo. Z tego co widze to bedzie on faktycznie taki sam jak w polonezach plusach. W miedzyczasie wyczailem , ze korek z omegi ma wlasnie plywak , pytanie tylko czy jego srednica i cisnienie jakie wytrzymuje bedzie dla mnie odpowiednie.

Jeszcze raz dzieki.