Czy da się wejść do omegi sedan przez bagażnik ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, czy można wejść przez bagażnik w omedze sedan z 96 roku do środka auta ? Chodzi mi czy da sie otworzyć ten otwór w siedzeniu na narty od strony bagażnika i później złożyć siedzenie tylne ? Zamknąłem omegę pilotem i zaryglowałem, jechałem motorem i pilot zamókł i nie działa, drugi pilot
też nie otwiera mimo, że miga. Czy alarm fabryczny się włączy po otworzeniu klapy bagażnika ?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź

Otwórz kluczykiem zamek drzwi

Nie otwiera kluczykiem bo jest zaryglowana, kluczyk sie kręci ale zamek ani drgnie.

Nacisnij klamkę i wtedy przekręć kluczyk.

Cytat:
2008-08-17 20:54:58, Karol_2000 pisze:
Chodzi mi czy da sie otworzyć ten otwór w siedzeniu na narty od strony bagażnika i później złożyć siedzenie tylne ?

Kiedys o tym myslalem w razie "pilnej potrzeby". Z ogledzin wyszlo mi, ze gdyby zasadzic tam mocnego kopa to powinno pojsc. Otworzenie siedzen to wtedy kwestia tylko wsadzenia w otwor lapy.

Ale skoro drzwi sa zaryglowane to jak otworzysz rygle od srodka? Ja osobiscie rygli nie mam... ale samo wejscie do srodka chyba nic nie daje?

Podniesienie klamki niestety nic nie dało, jutro spróbuje z bagażnikiem
bo dzisiaj nie chcę, żeby alarm wył niewiadomo przez ile czasu, jak wejdę do środka to włożę kluczyk i przekręcę zapłon i chyba sie otworzy i alarm odblokuje, później zestroiłbym pilota, żeby zaczął działać ten drugi, w obu zmienię baterię najpierw, pozdrawiam

Trochę sarkazmu nie zaszkodzi ) Poszukaj młotka

ja musiałem rozstać się ze 100zł. po zatrzaśnięciu kluczyków w bagażniku
facet 15-20 min. walczył
a dopiero jak już byłem w środku przyleciała ochrona,bo ludzie im powiedzieli,że ktoś się włamuje

Cytat:
2008-08-17 21:41:38, PiotrS pisze:
Nacisnij klamkę i wtedy przekręć kluczyk.

ale klamkę musisz cały czas trzymać podniesioną i kręcić kluczykiem.
U mnie to działa.

Mozna by sprobowac przez uszczelke przy szybie i kawalkiem preta, troche sily aby rozdzielic element silownika od mechanizmu i powinno puscic ryglowanie. Ktos kiedys probowal tak sforsowac mi drzwi,ale cale szczescie nieumiejetnie,tylko pozrywal i powyginal mi wszystkie preciki i mechanizmy wewnatrz drzwi Grr.

Ja swój pilot wyprałem, nie działał. Poszedłem do magika od naprawy telewizorów, rozebrał, przeczyścił, popsikal, zalożył nową baterię i śmiga aż miło. Koszt 10pln + koszt baterii

Cytat:
Ja swój pilot wyprałem, nie działał. Poszedłem do magika od naprawy telewizorów, rozebrał, przeczyścił, popsikal, zalożył nową baterię i śmiga aż miło. Koszt 10pln + koszt baterii

tak i pewnie ci nawet sam się zaprogramował